Od zvláštního zpravodaje Deníku

Svěřenci trenéra Pavla Vrby na hlavní stadion v Petrohradu v úterý večer nemohli, hrál se tam totiž duel Ligy mistrů mezi domácími fotbalisty Petrohradu a Austrií Vídeň, které skončilo bez branek. Předzápasový trénink tak absolvovali v tréninkovém centru Zenitu Petrohrad, kam autobus s fotbalisty českému šampiona doprovodila policejní eskorta.

„Samotný trénink byl pro nás standardní, výjimečná byla snad jen dlouhá doba cestování, přibližně 45 minut. Tréninkové centrum Zenitu je fantasticky vybavené, pestrost možností rehabilitace byla pro nás až překvapením. Všechna hřiště v areálu jsou vytápěná, takže si nemůžeme stěžovat," říká obránce Viktorie Václav Procházka.

„Je pravdou, že chyběla možnost trénovat na hlavním stadionu, ale vzhledem k okolnostem je to naprosto pochopitelné. Pavel Horváth s trenérem měli před tiskovkou možnost si prohlédnout trávník, ten je prý ve fantastickém stavu, a to je pro nás zásadní informace," pochvaloval si reprezentační stoper.

Kolář neředpokládá, že by CSKA mělo výhodu

Stadion jako takový si prohlédl alespoň v televizi při utkání Zenitu s Austrií. „Věřím, na seznámení s prostorem nám bude stačit i předzápasové rozcvičení. Pro nás i CSKA je situace stejná, uvidíme, kdo se s tím popere lépe," míní Procházka.

S tím, že si nemohl zatrénovat na hlavním stadionu, se vyrovnal i záložník Daniel Kolář. „Od přeložení zápasu do Petrohradu bylo jasné, že nebudeme mít možnost absolvovat předzápasový trénink na hlavním stadionu. Je to třeba akceptovat," přijal nezvyklou situaci Kolář.

„Je sice příjemné osahat si kabinu i stadion s denním předstihem, ale ve stejné situaci je také soupeř. Nepředpokládám, že by se díky zápasům proti Petrohradu v ruské lize dostalo CSKA v tomto ohledu do jakékoliv výhody. Věříme, že dokážeme uspět naší hrou, a proto je zásadní, aby bylo hřiště v pořádku," říká plzeňský středopolař.

„Samotný úterní trénink na báze Zenitu proběhl bez jakýchkoliv komplikací, Zenit nám připravil veškerý servis. Těšíme se na středeční zápas a věřím, že první setkání se stadionem Petrovsky bude pro nás úspěšné," dodal Daniel Kolář.