Van Gaal zažívá mimořádně nepovedený start do nového angažmá. Z úvodních dvou ligových zápasů se Swansea (0:1) a Sunderlandem (1:1) získal jediný bod a premiérovou soutěžní výhru si nepřipsal ani v druhém kole Capital One Cupu. United tak zatím potvrzují trápení z minulé sezony, v níž skončili až sedmí, dosáhli historicky nejhoršího umístění v Premier League a nepostoupili do evropských pohárů.

"Je to velmi složité, když jako trenér začnete v lize domácí porážkou a remízou a poté prohrajete v pohárovém zápase. Pro fanoušky je hodně těžké dál věřit ve filozofii Louise van Gaala," řekl po utkání třiašedesátiletý trenér

"Na konci mohou soudit, ale ne teď. Doufám, že zachovají důvěru v klub a naši filozofii, protože tato filozofie vyžaduje nějaký čas. Stavíme tým, což nemůžete udělat za měsíc, možná ani za rok," přidal Van Gaal.

Debakl s MK Dons, jehož celý kádr stojí méně, než činí týdenní plat kapitána United Waynea Rooneyho, si umí vysvětlit. "Samozřejmě jsem zklamaný, ale dokážu to zanalyzovat. Nejsem šokovaný, protože jsem věděl, co se může stát. Podle mě také Milton Keynes hrál velmi dobře, hodně agresivně a měl také trošku štěstí při gólech," konstatoval kouč bronzového Nizozemska na letošním mistrovství světa.

"Dělali jsme chyby ve špatných chvílích. Když takhle chybujete, zápas ztratíte. Nesmíme ale zapomínat, že jsme měli devět zraněných hráčů. To znamená, že jsem musel vzít mladší hráče a hráli jsme s druhým týmem. Když zanalyzujete situaci, nebude to tak špatné, jak si myslíte," dodal Van Gaal.

Fanoušci Manchesteru musejí doufat, že jim z mizérie pomůže čerstvá posila z Realu Madrid Ángel Di María. "Rudí ďáblové" za argentinského záložníka zaplatili 59,7 milionu liber (asi 2,1 miliardy korun), což je nový britský rekord.