Ač do svátku lásky zbývaly ještě tři dny, Petr Čech od manželky Martiny možná s předstihem dostal první valentýnský polibek.

Čtěte také: Italský fotbalový sen. Co bude v létě, pane Macku?

Fotbalový veterán v sobotu odpoledne postrčil Arsenal k vítězství, které bylo důležité pro něj i pro klub. „Ulevilo se nám," vydechl Čech po výhře 2:0 v rozhovoru pro televizní stanici Sky Sports.

Zažil bláznivý týden. Podle spekulací jednoho britského bulváru (Daily Star) měl sobotní ligovou partii s Hullem prosedět mezi náhradníky, podle spekulací dalšího britského bulváru (Daily Mail) bude nejpozději od léta pro Arsenal v lepším případě dvojka.

Formu má 

Trenér Wenger buď noviny nečetl, nebo je četl, zmuchlal a vyhodil. Před mačem s Hullem znovu ukázal na Čecha, jenž se nasoukal do dresu s číslem 33 a na hlavu nasadil černou helmu.

Že je Čech starý, pomalý a ztrácí reflexy, jak mu vyčítají kritici? V sobotu to nebylo vidět, vychytal osmou nulu v sezoně a vykoupil se za zpackané derby s Chelsea, v němž nahrál soupeři na gól.

Arsenal je v lize třetí a může být rád. Tonoucí Hull, který hraje o záchranu, nečekaně kousal a Čech musel vytáhnout pár povedených zákroků. Hodily by se i ve středečním prologu osmifinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov, ale dá se čekat, že šanci znovu dostane Kolumbijec Ospina, jenž v LM chytal i na podzim.

Ruka Alexise Sáncheze

A pak? Těžko věštit. Čech má smlouvu do roku 2019, kdy mu bude 37. „Nezbavujte se ho," radí někdejší stoper Martin Keown, legenda Arsenalu. „Je to výjimečný hráč, do kabiny se hodí."

Víc než Čech byl o víkendu v kurzu jeho kumpán Alexis Sánchez: první gól proti Hullu neměl platit, míč se do branky odrazil od jeho ruky.

Sudí Clattenburg se Hullu ještě během zápasu omluvil. „Na velkých stadionech jdou taková rozhodnutí často proti vám," pravil smutný obránce Hullu Andrew Robertson.

Zato Čech měl na tváři tentokrát úsměv.

Nepřehlédněte: I on si prošel peklem. Čech nabídl po zranění hlavy pomoc Masonovi