Vyšetřovatelka podala rovněž státnímu zástupci návrh na udělení trestu zákaz vstupu na sportovní, kulturní a jiné společenské akce. Soudce může společně s trestem odnětí svobody výtržníkům zakázat vstup na fotbalová utkání až na deset let.

„Dalších osm mužů oznámí policisté pro přestupek proti veřejnému pořádku přestupkovému odboru příslušného obecního úřadu. Kromě pokuty je zřejmě čeká zákaz vstupu na fotbalová utkání, v těchto případech maximálně na jeden rok," přiblížila zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Kriminalistům pomohli při určení trestu kamerové záznamy z průběhu utkání i vyšetřování.

Všichni obvinění odmítli vypovídat kromě čtyřicetiletého muže z Uherskohradiš­ťska. Ten přiznal, že se pod vlivem alkoholu zapojil do řádění ostravských fanoušků.

„Jeden z obviněných mužů je zlínským fanouškem. Jedná se o dvaadvacetiletého mladíka ze Zlína, který při zápase používal zakázanou pyrotechniku," dodala policejní mluvčí.

Sdělení obvinění pro přečin výtržnictví čeká s největší pravděpodobností také na šestatřicetiletého recidivistu z Ostravska. Ten je v současné době ve vazbě pro obdobnou trestnou činnost, jaké se dopouštěl při utkání Zlína proti Baníku. V rejstříku trestů má minimálně deset záznamů.

„Pět ze sedmi obviněných prověřujeme pro přečin výtržnictví s až dvouletou trestní sazbou, dva z nich s tříletou trestní sazbou, protože jejich jednání bylo opakované," doplnila Kozumplíková.