Fotbalisté Dynama ani ve svém třetím střetnutí v jarní části II. ligy nevyhráli a dvaadvacetiletý Roman Wermke se během svého rozhovoru pro Deník jižní Čechy netajil svým velkým zklamáním.

Hodně to bolí, přijít o vítězství tři minuty před koncem a navíc tak laciným gólem?
Samozřejmě, že to pro nás je obrovské zklamání. Jsem přesvědčen, že jsme si měli vzít tři body. Ve druhé půli jsme byli jasně lepší a i v té první, i když jsme na deset minut vypadli, jsme podle mého soudu měli více ze hry. Já i v prvním poločase mohl dát ještě jeden gól a měli jsme i další spoustu šanci, které jsme bohužel nevyužili.

Kterou ze svých gólových příležitostí z první půle jste měl na mysli?
Měl jsem tam dvě střely za vápnem, které, myslím si, neletěly nějak úplně extra vedle. Pak tam byl ke konci poločasu taky jeden propadlý balon po centru, kdy jsem se to snažil hlavičkou umístit a šlo to jen těsně vedle tyčky.

Zato po půli už jste po Peškově nahrávce mířil přesně…
Dostali jsme to do lajny a Peši dal nádherný balon před bránu a já tam dobíhal na zadní tyči, kde to bylo úplně prázdné. takže jsem se jen soustředil na to, abych trefil balon a dal gól.

A co gól, který jste v samém závěru zápasu dostali?
I já bych si přál dát někdy takový gól, kdy my hodíme aut do vápna a soupeř se to bude snažit odkopnout, trefí spoluhráče a my z toho dáme gól…

Taky v Sokolově jste vedli 1:0 a soupeř vyrovnal v poslední minutě…
Těžko říct, čím to je… Ve fotbale se to prostě stává.

Ze tří jarních zápasů jen dva body. Co k tomu?
Věřili jsme si na víc bodů, bohužel nám to zatím nevychází dle našich představ. Pořád ale ještě je před námi hodně zápasů a pořád mohou klopýtnout i další týmy, které jsou před námi. My se musíme snažit, abychom urvali co nejvíc bodů.

Uvítali jste, že další zápas bude až za dva týdny po reprezentační přestávce?
Dobré, špatné..? Já osobně bych klidně hned teď hrál, ale je přestávka, tak se hrát nebude. Prostě ta pauza je.

Chtě nechtě vás výborné podzimní výsledky pasovaly na jednoho z aspirantů na postup. Nesvazuje vám to až příliš kopačky?
Já si nemyslím, že jsme nějak extrémně nervózní. Neřekl bych, že jsme proti Sokolovu hráli až tak špatně, vytvořili jsme si spoustu šancí, zatímco soupeř toho moc neměl. Jenže zápasy se hrají i na 1:0 a my to nezvládli.

Takže to zkusíte napravit někde venku? Nejlíp hned další kolo v Ústí?
My chceme každý zápas urvat tři body a čím dřív se nám to podaří a čím dřív tu lajnu nastartujeme, tím líp.

Zahraje si Souček proti Skotsku?

V kvalifikačním turnaji mistrovství Evropy do 19 let čeká české fotbalisty po úvodní výhře 2:1 s Maďarskem v pátek utkání proti Skotsku, které v prvním kole podlehlo Rakousku 0:3.Zápas se bude hrát od 17 hodin ve Zlíně. České barvy v kvalifikačním turnaji na Moravě hájí i Daniel Souček, jenž v zimě přišel z pražské Slavie na hostování do Táborska. Proti Maďarsku naskočil na poslední půlhodinu.