Tecl, Sýkora, Flo, Alvir, Lüftner… To je výčet zvučných jmen, o které se Slavia v zimě posílila, ale úvodní zápas sezony s Jihlavou v Edenu rozhodl „starý známý". Ten, na kterého je spoleh už několik let, před pár sezonami pomohl „sešívaným" k holé záchraně a nyní je táhne na absolutní vrchol Milan Škoda.

Čtěte také: Dostane Sparta za Dočkala 230 milionů? Oživila jednání s čínským klubem

„Po přípravě je to vždy těžké, nikdy nevíte, jak do toho vstoupíte. Je důležité, že to dopadlo dobře," usmíval se kanonýr, který na trávník vyběhl s kapitánskou páskou. „Je příjemné ji mít, ale na druhou stranu je to i větší zodpovědnost. Ale i když je Jirka Bílek na hřišti a je kapitán, tak samozřejmě tu zodpovědnost také cítím," dodal Škoda.

Až jednou vyslyší vábení čínských klubů a vedení ho pustí, Slavia bude mít co nahrazovat. Jeho parťák v útoku Mešanovič se také mohl prosadit dvakrát, ale tentokrát mu nebylo přáno.

„Měl dvě šance, já další, co jsem neproměnil, navíc taky Jarda Zmrhal, bylo toho hodně," vrací se kanonýr k víkendové bitvě, kterou v Edenu sledovalo více než čtrnáct tisícovek diváků. „Je to úžasné! Po té přípravě, která byla dlouhá, je to fantastické. Na první zápas tolik lidí, hraje se úplně jinak," chválí Škoda slávistický národ, který opět chodí v hojném počtu.

Bude se radovat i po sezoně? Dramatický a napínavý seriál „Hon za titulem" má před sebou ještě třináct dílů.

Nepřehlédněte: Trávník na Dynamu patří v zemi k nejlepším