"Je to složité, ale ještě máme čtyři dny. David se včera připravoval s kondičním trenérem a dnes by se měl zapojit do plného tréninku s týmem," řekl Rada na dnešním setkání s novináři. "Uvidíme, v jaké bude kondici a jak se bude cítit on sám. Byl by pro nás plus, protože je to gólový hráč a měli bychom víc možností dopředu," dodal.

Čtěte také: Spartě hrozí kolaps. Fanoušci napsali Křetínskému: Ukončete chaos

Zatímco Slavia měla přípravu na derby zkomplikovanou účastí řady hráčů na srazech reprezentačních týmů, Sparta byla téměř v kompletním složení. "Nevidím v tom výhodu. Reprezentace je vyznamenání i pro klub," prohlásil Rada. "Některých hráčů jsem se ptal, jestli nejsou naštvaní, že jsou tady a ne v reprezentaci. Měla by to být pro ně motivace," přidal.

"Ze začátku to bylo víc o kondici a trénovali jsme dvoufázově. Věnovali jsme se také některým taktickým věcem, abychom byli pevnější v obraně. Třeba standardním situacím, že kterých jsme dostávali blbé góly," přidal kouč, který přišel na Letnou před třemi týdny a v prvním utkání pod jeho vedením Sparta remizovala 0:0.

Zahustel zřejmě nenastoupí

Přestávku také Sparta využila k doléčení zranění. "Do tréninku se zapojil Lafata s Marečkem, zkoušel to i Costa, ale u něj ještě čekáme na vyšetření. Zahustel už trénuje s míčem, ale pravděpodobně ještě nebude. Posunul se i Juliš, který se měl připojit k tréninku," uvedl Rada.

Mimo také zůstávají dlouhodobí marodi Frýdek s Rosickým. "Je to smůla, když omarodí takový hráč," řekl Rada na adresu bývalého reprezentačního kapitána. "Věřím, že rekonvalescence dopadne dobře a on se o to od nové sezony pokusí znovu. Přál bych mu to, protože těch pokusů mu už moc nezbývá," dodal.

Sparta také poprvé od roku 2009 nepůjde do derby jako favorit, když v tabulce ztrácí na druhou Slavii devět a na první Plzeň deset bodů. "Derby je prestižní zápas a tradice Spartě velí, aby bodovala. Slavia je nahoře asi zaslouženě, ale my tam jedeme bodovat," prohlásil Rada.

Nepřehlédněte: Rosický je po operaci achilovky a sezona pro něho skončila