„Nekonkretizovaná sázka s nejmenovaným hráčem. Prohrál jsem a musel jsem se vydat na zápas pěšky,“ usmívá se fanoušek Viktorie Žižkov Pavel Werner, který včera po poledni po čtyřech dnech dorazil do Pardubic. Tedy do místa, kde žižkovští fotbalisté dnes odehrají zápas Fortuna národní ligy proti místnímu klubu.

Fotbal Dynamo České Budějovice-FK Viktoria Žižkov
Smůla jako hrom. Viktoria Žižkov sahala na jihu Čech po vítězství

Je to srdcař 

„Šel jsem celkem čtyři dny. Start byl v úterý u stadionu Viktorky a do Pardubic na hřiště jsem přišel včera po poledni. Celkem jsem ušel 121 kilometrů,“ vzkázal z východu Čech předtím, než usedl v areálu stadionu k zasloužené odměně vychlazenému pivu. Ujít 121 kilometrů není žádný med. „Chtěl jsem to na cestě asi třikrát zabalit, nejsem přece jen žádný atlet,“ směje se už s úlevou v cíli. Fotbalisté žižkovské Viktorky tak budou mít o motivaci navíc postaráno.

„Pavel je srdcař. Jezdí za námi každý zápas, tak tentokrát za námi došel. Jediné, co mě na tom mrzí, je to, že nehrajeme tento víkend v Opavě,“ směje se trenér David Vavruška. „Chceme samozřejmě vyhrát každý zápas, jen si to někdy komplikujeme sami. V týmu je zdravá atmosféra a taková sranda k fotbalu určitě patří,“ dodává. Bez ohledu na dnešní výsledek prý Pavel cestu zpátky pěšky neplánuje a vydá se do Prahy s ostatními fanoušky.

Fotbalisté Slavie. Ilustrační foto.
Slavia si na úvod přípravy poradila s Žižkovem