"Chtěl bych poděkovat všem fanouškům a hráčům Watfordu za úžasné tři roky v klubu. Byla to čest, být jeho součástí. Teď začíná nová kapitola, doufejme se šťastným koncem," uvedl reprezentační obránce na instagramu s fotografií u vchodu do sídla Sheffiedlu.

Pudil ve Watfordu působil od roku 2012, kdy přišel na hostování z Ceseny. V roce 2013 podepsal v klubu smlouvu do roku 2017 a byl jedním ze strůjců jeho vzestupu.

V minulé sezoně pomohl Watfordu k postupu do Premier League, jeho vytížení však postupně klesalo. Problém je i pozice nového trenéra Quiqueho Sáncheze Florese.

"On se mnou moc nepočítal a já nechtěl sedět v Premier League na tribuně, maximálně na lavičce. Chtěl jsem hrát. Pro někoho jdu v uvozovkách jen do druhé ligy, ale já moc dobře vím, jak kvalitní soutěž to je a nový majitel má se Sheffieldem veliké plány a ambice," řekl Pudil pro web svého agenta Ondreje Chovance.

"Jsem připraven na jakoukoliv pozici," uvedl bývalý hráč Liberce, Slavie nebo belgického Genku.

Watford musí do uzavření soupisek pro ligu v příštím týdnu vyřadit ještě několik zahraničních hráčů. Spekuluje se i o přestupu druhého českého zástupce Matěje Vydry, zájem o jeho služby má podle britských médií druholigový Nottingham Forest.

Pudilovi bude český parťák hodně chybět. "Za poslední roky jsme toho spolu prožili dost ve fotbale i mimo něj. Ale nedá se nic dělat, takový je fotbalový život. Doufám, že se Mates ve Watfordu probojuje do základní sestavy, nebo se pro něj najde nějaká lepší volba třeba formou hostování," uvedl krajní obránce nebo záložník.