„Měl jsem i jiné nabídky. Jedna byla i ze Sokolova, ale chci být s rodinou, proto jsem se rozhodl pro Valašské Meziříčí, mám to hodinu cesty," říká důrazný útočník, který naposledy působil v Karviné.

Čtěte také: Senzace se nekonala. Sparta se s Evropou loučí remízou

Zbyňku, pro mnohé je velkým překvapením, že hráč vašeho formátu bude působit pouze v divizi…
Může to tak vypadat. Stále řeším svůj spor s FAČREM, který se táhne osm let (Šlo o to, že měl údajně v roce 2008 přestoupit z norského Odd Grenlandu do bratislavské Artmedie bez vědomí agenta Ondreje Chovance. Měl zaplatit smluvní pokutu, a jelikož se tak nestalo, byla mu zastavena činnost. Celý problém stále nebyl dořešen pozn. aut.). Hrozí možnost mé fotbalové nečinnosti, což některé kluby odrazuje. Důkazem toho byla Karviná. Byli jsme domluveni, že zůstanu, nakonec mi ale smlouvu nedali. V zimě jsem dostal několik nabídek, nakonec jsem upřednostnil Valašské Meziříčí. Je to sice jenom divize, ale mám to kousek domů. To byl hlavní důvod. Chci být co nejvíce s rodinou.

Bral jste to od Karviné jako podraz na svou osobu?
Ano, bral a musím přiznat, že celá záležitost mi vzala chuť do fotbalu, pořádně mě to naštvalo. Po sezoně jsme se domluvili, že budu pokračovat, i proto jsem odmítl dvě nabídky ze Slovenska. Jenomže nakonec za mnou přišel majitel Karviné s tím, ať se domluvím s FAČR, že jinak mi smlouvu nedá. To jsem neakceptoval.

Půl roku jste nikde nehrál, zájem nebyl?
Zájem byl. Mohl jsem jít do Polska, ale bylo to daleko. Musel bych být týden pryč, což jsem nechtěl. Karviná mi vzala chuť, řekl jsem si, že si dám pauzu.

Během půlroční pauzy jste vůbec netrénoval?
Trénoval jsem sám. Pan Hájek mi domluvil kondičního trenéra, spolupracoval jsem s ním.

Nepřehlédněte: Odejde, nebo zůstane? Kanonýra Brna Škodu nově lanaří čínský klub

Nyní jste ve Valašském Meziříčí, zeptám se, jiné nabídky nebyly?
Bylo jich několik, jedna byla například ze Sokolova, ale to bylo spojeno s odloučením od rodiny, což jsem nechtěl. Nějaké kontakty jsem měl i z Rakouska. Valašské jednalo rychle, navíc tam trénuje Michal Kovář, který své práci rozumí. Je to ambiciózní klub, který chce postoupit. Během zimní přestávky přišli další noví hráči.

Určitě hodně od vás očekávají…
Má role je jasná. Očekávají se ode mě góly. S tím tam jdu. Jsem připravený, že na mě bude vyvíjen tlak. Na sezonu se těším, mám velkou chuť.

Profi fotbal jste úplně zavrhl?
To ne. Fyzicky na něj mám, sílu jsem neztratil, je mi čtyřiatřicet, což ještě není tak vysoký věk. Chci se dát dohromady. Uvidíme, co bude v létě.

Dal jste se také nově na futsal…
Hraju za Ferram a musím přiznat, že mě to chytlo. Jsem moc rád, že za Ferram hraje i Tomáš Mičola, těší mě, že mohu být s takovýmto hráčem v jednom týmu. Naposledy když jsme nastoupili spolu, dal čtyři branky, je to pro nás velká posila.

Psali jsme: Český cyklokros? Medaile začneme vozit za tři čtyři roky, říká trenér Dlask