„Nechci se vymlouvat, ale někteří hráči jsou zranění. Kdybychom chtěli dát útočníka na hrot, abychom za stavu 0:0 oživili hru, tak kromě Vaška Kadlece nikoho nemáme," řekl Rada po páteční bezbrankové remíze se Zlínem. "Teď máme dva týdny na to s tím něco udělat," dodal.

V sestavě došlo ke změnám

Uzdravení zraněných hráčů je pro Spartu důležité i kvůli tomu, že po přestávce ji čeká derby se Slavií. „Do tréninku by se měli zapojit Pulkrab s Lafatou a Costu čeká magnetická rezonance, tak uvidíme. Horší to asi bude s Julišem, ale i to se může změnit," konstatoval Rada.

Proti Zlínu udělal oproti předchozímu zápasu dvě změny v sestavě, když místo Sáčka s Konatém nasadil Váchu a Néstora. Při Lafatově absenci dal kapitánskou pásku Michalu Kadlecovi. „Nic v tom nehledejte. Ti, co ji nosili předtím, Lafata s Holkem, nebyli v základu. A Michal je zkušený hráč, tak jsme se rozhodli pro něj," uvedl.

Fanoušci situaci neusnadnili

„Starší hráči jsou pro tým v tuhle chvíli velmi důležití. Právě oni by měli vzít zodpovědnost na sebe," přidal Rada. „Z tohohle pohledu nám chybí i Lafata a také Costova rychlost a dravost," dodal bývalý trenér české reprezentace.

Přečtěte si: Co se děje se Spartou? Takhle už to dál nejde, říkají bývalí letenští hráči

Situaci hráčům v zápase neusnadnil ani pískot fanoušků a protesty proti vedení. „Hráči jsou od toho, aby hráli a těchto věcí si nevšímali a soustředili se na hru. Myslím, že tohle je neovlivnilo," řekl Rada, který přiznal, že očekával i pokřiky proti jeho jmenování trenérem Sparty.

„Nějaké náznaky byly, ale s tím já bohužel nic neudělám. Samozřejmě je to nepříjemné, ale když jdete do takového klubu, jako je Sparta, tak musíte s určitým tlakem počítat," prohlásil. „Ale že bych měl strach, tak to určitě ne," dodal.