"Po vzájemné diskusi jsme došli k závěru, že pro zajištění bezpečnosti na fotbalových stadionech je nutné přijmout některé legislativní změny," uvedl v tiskové zprávě Chovanec. "Je potřeba například upravit trestní řád tak, aby pachatelům násilí souvisejícího s fotbalem hrozil větší postih," dodal.

Zúčastnění se proto domluvili na vzniku pracovní skupiny, která posoudí jestli se změny zapracují do současného zákona, nebo vznikne zcela nový o sportovních soutěžích, který mají například na Slovensku. Podle Chovance navíc v souvislosti s fotbalovým násilím připadají v úvahu také změny v zákoně o podpoře sportu.

Majitelé klubů Tomáš Paclík (Plzeň), Daniel Křetínský (Sparta), Adam Řebíček (Slavia), Petr Šafarčík (Ostrava) a Dariusz Jakubowicz (Bohemians 1905) ministra také informovali o investicích do bezpečnostních opatřeních na stadionech. Na nich pracovali od loňského ligového zápasu Ostravy se Spartou, který na dvacet minut narušilo řádění chuligánů.

Baník za to od disciplinární komise dostal pokutu 300 tisíc korun a podmíněné uzavření hlediště na Bazalech na dva zápasy. Incident navíc odstartoval diskuzi o bezpečnosti na českých stadionech a výsledkem bylo zavedení přísnějších bezpečnostních opatření. Začalo se například pracovat na lepší identifikaci problémových fanoušků a kluby od policie dostaly seznam nedostatků na prvoligových stadionech.