Také ve středních Čechách byli lidé kolem fotbalu hodně smutní a šokovaní. „Sorry, o tomhle mluvit nemohu, nechci. V neděli jsem z toho málem dostal infarkt," soukal ze sebe zdrcený trenér Kladna Ivan Pihávek, bývalý ligový hráč, který stejně jako František pocházel z Příbrami a dobře ho znal.

František Rajtoral spáchal sebevraždu. U Doosan arény vzniklo pietní místo.
Úmrtí Rajtorala: fanoušci zapalují svíčky. Nezapomeneme, zní z Viktorie

Smutek zasáhl také boleslavského střelce Jana Chramostu. „Když jsem se tu informaci dozvěděl, tak to pro mne byla velká rána. Byl to strašně veselý kluk, se kterým byla úplně pokaždé velká sranda. Jeho smrt mě moc zasáhla."

Na začátku Rajtoralovy kariéry se s ním při angažmá v Ostravě sešel aktuální obránce Tatranu Rakovník Pavel Besta. „Byli jsme oba velmi mladí. Mám na něho jenom ty nejhezčí vzpomínky, byl to suprový kluk, který byl pro každou srandu. Byl velmi hravý a vždycky, když šlo o nějakou soutěž, tak se do ní rád zapojil. Proto mě strašně mrzí, co se stalo," líčil Besta a podobně hovořili i další.

Co je za sebevraždou skvělého fotbalisty, podle jeho dlouholetého spoluhráče z reprezentací Petra Mikolandy dokonce luxusního, se zatím dá jen odhadovat. „Musel být v hodně prekérní situaci, když si sáhl na život," říkal někdejší útočník West Hamu United, který pracuje pro agenturu Pavla Zíky – právě ta Rajtorala zastupovala.

Zdroj: Youtube

Nad Rajtoralovým odchodem se zamyslel i někdejší skvělý útočník Slavie Stanislav Vlček. „Od kluků vím, že byl náladový, ale tohle nikdo nečekal. Lidi vidí jen velké peníze sportovců, ale co hráč snáší, zvlášť když je sám, to už nevidí," smutně konstatoval Vlček, který si nedovede představit, že by byl na východní hranici Turecka tak dlouho sám. „Jsou kluby a kluby. Když jste na západě, tak je to jiné. Byl zvyklý na kamarády z Plzně, kde vše šlapalo, a když bylo nejhůř, všichni mu pomohli," dodal Vlček.

Ještě nedávno trenér Vlašimi, dnes pražských Bohemians Martin Hašek, se rovněž zastavil u toho, že Rajtoral byl v Turecku už nějakou dobu sám a s problémy mu nikdo nepomohl. „Všichni lidé mají svoje radosti, strachy a démony. Někdy ty strachy převáží, což může potkat každého. Je to strašně smutný a je mi hrozně líto, že to teď postihlo Rajtyho," lituje Hašek, podle něhož, když je člověk na problémy sám, je jejich řešení složité. „Na každého sportovce má rodina pozitivní vliv."

Bohužel, František Rajtoral zůstal v Turecku sám až příliš dlouho a potíží se na něj podle různých spekulací navalilo dost.

Tolik, že český fotbal přišel o jednoho prima kluka.

František Rajtoral
Smutná zpráva. Fotbalista Rajtoral spáchal sebevraždu

Zpravodajové Deníku