Co se týče střelecké produktivity, Slovácko se na jaře dlouho trápilo. V posledních třech ostrých zápasech s Teplicemi, Českými Budějovicemi a v poháru s Mladou Boleslaví ale dohromady nasázelo pět branek. Že by opět dobré znamení před utkáním s Duklou? „Bylo by to velice příjemné, kdyby nám to tam zase padalo," pousmál se Svatopluk Habanec.

Na podzimní pětibrankové kanonádě do sítě Dukly se hattrickem podílel Libor Došek. Klíčová otázka před pátečním odjezdem mužstva do Prahy proto zněla – bude slovácká věž k dispozici, když kvůli problémům se zády vynechala středeční pohárový zápas? Odpověď zní: Ano.

„Měl jsem nějaké menší šrámy, ale myslím, že by nemělo nic bránit tomu, abych mohl hrát," potvrdil Libor Došek. „Ve čtvrtek už trénoval tak na devadesát procent, je velmi pravděpodobné, že na Dukle nastoupí," říká Svatopluk Habanec.

Před Doškem varoval i trenér Kozel

Dvoumetrový ostrostřelec sice na jaře dlouho pálil slepými, proti Českým Budějovicím ale střeleckou mizerii protrhl. A i kdyby ne, na Julisce by z něj jistě měli pořádný vítr i tak. To ostatně potvrzují i slova trenéra Dukly, který před utkáním skloňoval především Doškovo jméno.

„Je nepříjemný nejen v zakončení, ale i v přípravě balonů pro nabíhající hráče, čehož Slovácko umí využívat a být nebezpečné. Čeká nás mužstvo, které se snaží hrát kombinačně. Pokud jim to zrovna nevychází, mají variantu v podobě dlouhých míčů na Doška," nechal se slyšet Luboš Kozel.

I kdyby ale zkušený útočník hrát nemohl, měl by kouč Slovácka v rukávu náhradní variantu. „Jsem svým způsobem rád, že jsme si v poháru mohli vyzkoušet hru bez Libora. Nastoupili jsme s rychlostními typy a celkem se to povedlo, dokázali jsme Boleslav přehrávat," pochvaloval si Svatopluk Habanec.

Cíl? Získat alespoň bod

Pokud byste hledali favorita sobotního duelu, připomínalo by to pověstné hledání jehly v kupce sena. „Berger, Beauguel, Přikryl, Mareš, Hanouskové, co jméno, to výborný fotbalista. Dukla je velice silný mančaft. Nic na tom nemění ani poslední horší bilance, kdy ze tří zápasů získala jen bod," varuje kouč Slovácka.

Modrobílí půjdou na hřiště s jednoznačným cílem získat alespoň bod. „Tím bychom potvrdili naše poslední dva vydařené domácí ligové zápasy, po nichž jsme se dostali do klidnějšího středu tabulky," dodal Svatopluk Habanec.