Změna trenéra je vždy impulzem, který může fotbalisty nakopnout z letargie. Otázkou je, zda to zafunguje na Spartě, která prožívá jedno z nejhorších období za poslední roky.

Čtěte také: Dočkal: Lidé mě nesledují, v čínském chaosu žiju skoro inkognito

Řadu hráčů to na pohled jakoby nebaví. To se týká zejména Václava Kadlece. Na něm by po odchodu zkušených hráčů měla ležet tíha zodpovědnosti, ale vypadá to, že se s tím nedokáže poprat.

A přidá-li se k tomu na jedné straně hřiště absence kapitána a kanonýra Lafaty, který svými góly dokázal v klíčových momentech Spartu spasit, a na druhé straně hřiště kiksy stoperské dvojice Michal Kadlec Mazuch, ambice na titul jsou pryč.

Opět. Za posledních šest sezon ho vyhráli sparťané pouze jednou a vypadá to už na začátku jara, že jen zázrak by je vrátil do boje o zlatý pohár.

Trenéra Radu tak v nejbližších dnech čeká hodně práce. „Věřím, že nám reprezentační pauza pomůže. Starší hráči jsou v takové situaci hodně důležití, protože na sebe musí vzít zodpovědnost. I proto si myslím, že nám Costa nebo Lafata hodně chybí. Máme na to čtrnáct dní, abychom dali tým zpátky do formy," dodává Rada.

Slavii moc hráčů nezůstane

Sešívaná série bez prohry čítá už šestnáct zápasů, přesto víkendová remíza v Liberci tým poslala na druhé místo tabulky. V přestávce bude na tréninku v Edenu docela prázdno, půlka týmu odletí plnit reprezentační povinnosti.

„Jsem rád, že kluci reprezentují, zaslouží si to, ale je to pro nás komplikace. Doufám, že se většina hráčů vrátí hned v pondělí a pořádně se připravíme na derby," říká strůjce slávistického vítězného tažení Jaroslav Šilhavý.

Hned po pauze se bude ve Vršovicích hrát velké derby, do kterého díky víkendovým kartám nezasáhnou například slávista Jan Sýkora či sparťan Michal Kadlec.

Nepřehlédněte: Uspěl i bez trofeje. Českým fotbalistů kraluje podeváté brankář Čech