Utkání Sigmy v Seziomvě Ústí se mělo hrát už na začátku října, kvůli reprezentačním pozvánkám na straně Sigmy ale bylo odloženo.

V úterním svátečním souboji se utkal druhý a třetí tým druholigové tabulky, přičemž oba měli vyhlídky na posun do čela. Nakonec se radují Hanáci. Za třemi body je nasměroval záhy levý obránce Michal Vepřek. Už ve druhé minutě dostal nadvakrát míč za záda brankáře Tomy.

Olomouc pak byla lepší i v dalším průběhu zápasu. Branku přidala až po změně stran, když se prosadil Zahradníček. Domácí kontrovali v 58. minutě zásluhou Musiola, který propálil brankáře Reichla.

Táborsko se poté tlačilo za vyrovnáním. Dokonce po standardní situaci skončil míč na tyči olomoucké branky.

Tyčku trefil v závěru i na druhé straně Zahradníček. Skóre už se ale neměnilo. Sigma díky vítězství přeskočila dosud vedoucí Varnsdorf a momentálně s jednobodovým náskokem vévodí tabulce druhé nejvyšší soutěže.

V sobotu se poprvé v roli lídra představí domácím fanouškům v duelu proti Pardubicím.

Táborsko - Sigma Olomouc 1:2 (0:1)

Branky: 58. Musiol - 2. Vepřek, 53. Zahradníček. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Vaňkát. ŽK: Džafič (Táborsko). Diváci: 2711.

Táborsko: Toma - Sladký, Hric, Ciferský, Divíšek - Presl (73. Tusjak), Šiml (46. Traore), Javorek, Nešický, Džafič - Musiol (72. Strnad). Trenér: Frňka.
Olomouc: Reichl - Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek - Zahradníček, Houska, Cana, Plšek (58. Ordoš), Navrátil (72. Falta) - Vašíček (80. Habusta). Trenér: Kalvoda.