"Jednoznačně nás čeká velký zápas umocněný tím, že jsme tam my trenéři nedávno působili. Spoustu lidí v klubu a hráče známe. Máme tam kamarády, přátele, nicméně to neznamená, že bychom se na hřišti šetřili," řekl zkušený kouč.

Liberec trénoval v letech 2011 až 2014 a dovedl ho k mistrovskému titulu a do jarní části Evropské ligy. "Strávil jsem tam krásné a úspěšné tři roky, na které nikdy nezapomenu. Na titul se nedá zapomenout, atmosféra v posledním zápase o titul s Plzní, to bylo také úžasné," podotkl Šilhavý, který Liberci stále přeje.

"Nepochyboval jsem o tom, že to Liberec zvládne, když se dostal do problémů a hrál o záchranu. I když jsme soupeři, držel jsem jim palce. Samozřejmě když hrajeme proti sobě, to už ne. A to nastane v neděli," konstatoval 53letý trenér.

Od loňského odchodu z Liberce se proti Slovanu postaví podruhé a po podzimní výhře 1:0 U Nisy ho mrzely hanlivé pokřiky některých diváků.

"Bylo to pár křiklounů, kteří když šli kolem, tak si zakřičeli. Beru to tak, že to k fotbalu patří, a už jsem na to dávno zapomněl. Většina je tam těch, s kterými máme výborné vztahy a pozdravíme se, když jsem v Liberci nebo se potkáme," podotkl Šilhavý.

Očekává, že Podještědské derby bude útočně laděné. "Oba týmy totiž už ten tlak nad sebou nemají až takový. Liberec se nadechl, je skoro zachráněný, v našem případě už je to na druhé místo složité, takže takový ten tlak toho, že musíte, který by svazoval nám nebo Liberci nohy, tam nebude. Věřím, že to bude otevřené utkání se vším všudy, s góly, se souboji a výbornou atmosférou v hledišti," přál si Šilhavý.

Výkony Liberce pod trenérem Davidem Vavruškou ho zaujaly. "Liberec má teď velkou šňůru, jede na vítězné vlně, byť v posledním zápase v poslední minutě stejně jako my teď zremizoval. Ve hře dopředu má velmi dobré hráče, tím je nebezpečný. Každý z nás musí na hřišti nechat všechno. Pak věřím, že trofej pro podještědského krále zůstane v Jablonci," dodal Šilhavý.