„Nových hráčů je hodně, osm by jich zařadit do sestavy asi nešlo. Ten kádr, jaký byl na podzim, nehrál až tak špatně. Potřebovali jsme posílit na určitých místech, v útočné fázi i na pozici tvořivého hráče, a to se nám povedlo. Všichni určitě nebudou v základní sestavě. Jestli budou hrát čtyři nebo tři, to v tuhle chvíli ještě nevím," řekl Uhrin novinářům. „Váhám ještě na dvou postech, jinak mám úplně jasno," dodal.

Nemá strach, že by velké množství nových hráčů narušilo atmosféru v kabině. „Všichni mají velmi dobrý charakter a zapracovali se do týmu. Nemáme sebemenší problém v kabině, ale všechno začíná, až když se bude hrát. Někteří budou na tribuně, někteří na lavičce a někteří v základní sestavě," uvedl Uhrin.

Jasným cílem je pro osmačtyřicetiletého kouče postup do evropských pohárů. Slavia ztrácí na třetí i čtvrté místo tři body. „Bylo by pro mě zklamání, kdybychom do pohárů nepostoupili, chtěl bych, abychom je hráli. Myslím, že se o ně bude bojovat do posledního kola, všechny týmy je chtějí hrát," řekl Uhrin.

Téměř všechny posty má zdvojené

Prezident Slavie Jiří Šimáně v legraci vytyčil jako cíl získat 60 bodů, což znamená, že by Pražané museli na jaře aspoň jedenáctkrát vyhrát a jednou remizovat. „Kdybychom získali 60 bodů, tak budu spokojený," podotkl s úsměvem Uhrin. „K pohárům vždy stačilo 55 bodů, někdy i 53, ale hlavně abychom byli na těch místech. Musíme přeskočit minimálně jedno mužstvo," dodal Uhrin.

Díky posilám má Slavia téměř všechny posty zdvojené a Uhrin může lépe reagovat na vývoj utkání. „Na podzim jsme moc neměli možnost změnit utkání. Neměli jsme útočné hráče, abychom například mohli zvolit varianty s třemi útočníky, když prohráváte a musíte hrát bez defenzivního záložníka. Jsem rád, že teď můžu v části utkání změnit tvář mužstva," pochvaloval si kouč.

Vsadí na dva útočníky

Na rozdíl od podzimu plánuje po příchodu ofenzivních posil Lukáše Železníka a Murise Mešanoviče vstoupit do jara s dvěma útočníky v sestavě. „Může se stát, že někdy nastoupíme i s jedním. Zranil se nám Mihalík, takže jsme ho nemohli použít jako pátého záložníka. Kenija má trest, takže až budou k dispozici, budeme moci hrát i na jednoho útočníka," řekl Uhrin.

V přípravě se jeho týmu dařilo, protože vyhrál devět z deseti duelů. „Příprava proběhla podle mého očekávání," řekl Uhrin. „Nikdo neutrpěl nějaké velice vážné zranění. Milan Škoda nebude na utkání s Brnem, ale věříme, že na další už ano," dodal.