Máme mladý a nově doplněný tým a za této situace získat páté místo s výrazným bodovým odstupem na šesté místo bylo naším maximem. V příští sezoně čekám od trenéra skončit nejhůře na třetím místě, to by mělo být v reálných silách týmu. Horší umístění bychom určitých způsobem považovali za zklamání," řekl na dnešní tiskové konferenci předseda představenstva a zástupce čínského vlastníka klubu CEFC Jaroslav Tvrdík.

Slavia po triumfu Mladé Boleslavi v domácím poháru také postoupila do 2. předkola Evropské ligy. "Druhým cílem je postoupit co nejdál v pohárové Evropě. Mimořádný úspěch by byl postup do základní skupiny. Jsme samozřejmě nenasazeným celkem a víme, že budeme potkávat těžké soupeře. Za velmi důležitou považujeme také účast v národním poháru, kde bychom rádi náš tým viděli minimálně v semifinále," doplnil Tvrdík.

Velká výzva, hodně práce

"Minulou sezonu jsme chtěli skončit na pohárovém umístění a to se nám napůl povedlo. Čekali jsme na zápas Mladé Boleslavi. Tentokrát bychom si chtěli poháry vyhrát sami. V následující sezoně bychom chtěli skončit na lepší pozici, to páté místo není pro Slavii úplně komfortní. Je to pro nás velká výzva. Ale je před námi hodně práce, abychom toho docílili," prohlásil Uhrin.

Aby Slavia vylepšila své umístění, dál posiluje kádr. Prvními letními akvizicemi jsou zahraniční hráči Jasmin Ščuk a Michael Ngadeu Ngadjui. "V minulé sezoně nás asi nejvíc nabourala chřipková epidemie. Poškodilo nás to víc, než jsem si myslel. I to byl důvod, proč chceme čtyři pět hráčů nových, abychom to opravdu zkvalitnili," poznamenal Uhrin.

Nový způsob vyhledávání posil

"Neřekl bych, že se musíme zlepšit, ale v některých ohledech zdokonalit. V obranné činnosti při těžkých utkáních, tam jsme trošku vyhořeli, protože jsme prohráli s Boleslaví i se Spartou. A samozřejmě i v útočné fázi, protože po křídlech jsme začali hrát až poslední tři utkání," dodal kouč.

Pomoci k lepšímu umístění by mohl Slavii i nový způsob vyhledávání posil. "Asi před třemi měsíci jsme hráče začali analyzovat podle úplně jiné metody, jak to dělají kluby v zahraničí. Zaměstnali jsme na to jednoho člověka, je to programátor a trošku rozumí fotbalu. Stahujeme data z určitého serveru, jedna země se stahuje asi 46 hodin. Ještě je to v plenkách, pořád se to vylepšuje, ale máme údaje, která vám nikdo nedá. Začali jsme s tím asi jako první v Čechách," uvedl Uhrin.