Co rozhodlo? Zase špatná produktivita, jež trápí tým kouče Jaroslava Šilhavého. „Mrzí nás to,“ pravil trenér.

Vstupenka mezi evropskou smetánku přitom ležela blízko, blizoučko.

Fanoušci na vyprodaných tribunách hned na začátku zápasu nevěřícně zírali, kde je útočník Škoda a proč na hrot útoku přišel Van Buren. Odpověď: kanonýra po celý den trápila viróza a během rozcvičky se definitivně ukázalo – nepůjde to.

Neymar
Rozvod a teď i soud? Barcelona se hádá s Neymarem

Ale byl to právě nováček, jenž se dostal do první velké šance zápasu. Ve třinácté minutě hosté zahráli špatně „malou domů“ a Van Burenovi chyběl jediný krok k tomu, aby si obhodil brankáře a trefil prázdnou branku.

Před zápasem se řešilo, zda Kypřané přijedou také trochu útočit, nebo zalezou a budou všemožně zdržovat. Platila druhá varianta. Hráči APOELu neustále polehávali, brankář své výkopy natahoval, co to šlo, a tribuny bouřily, až je musel uklidňovat hlasatel.

Jiří Texl
Záložník Texl chtěl skončit s kariérou, teď září: Prostě se fotbalem bavím

Slávisté potřebovali uklidňující vedoucí gól. Nejblíže k němu byl na konci úvodní půle Danny, který ale z bezprostřední blízkosti přestřelil.

Fotbal po přestávce plakal. Odehrálo se pár minut a hosté třikrát volali lékaře. Účel světí prostředky? Ano, přesně tohle jim hrálo do karet. Otupovalo to totiž domácí tlak a minuty dál a dál ubíhaly.

„Ostuda. Nechutná fraška,“ zuřil slávistický boss Jaroslav Tvrdík.

Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím.
Reprezentační kouč Jarolím přiznal: Schick zatím není připravený

Aktivita se červenobílým nedala upřít, leč proti kyperskému obrannému valu se nedokázali ani jednou prosadit. A když už měli šanci – jako v závěru Zmrhal – zachránil hosty brankář Waterman.

I proto závěrečný hvizd rozhodčího přinesl radost APOELu a smutek v očích hráčů Slavie.

Zítra odpoledne se losují skupiny Ligy mistrů, bohužel bez českého zastoupení.

Pražané si místo úterků a střed v kalendáři na podzim zaškrtnou šest čtvrtečních večerů. Trojici soupeřů v hlavní fázi Evropské ligy se dozví v pátek.