Jiří Bílek
Byl jsem nervózní jako pes. Být na hřišti je jiné než na lavičce. Na kluky se působilo snadno. Radost s nimi pracovat. Na oslavy se moc těším. Jedeme do Žlutých Lázní. Čeká nás tam prý překvapení. Jak znám pana Tvrdíka, možná tam přijede Karel Gott. Snad nastává nová éra Slavie. Zažil jsem dobu, kdy nám nechodily výplaty a nebylo nám hej. Co se stalo, je jako z pohádky. Věřím, že v trendu budeme pokračovat.

Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili Jihlavu 2:0, mistrovský titul ale bere Slavia Praha, která zdolala Brno 4:0. Viktoria tak nepřidala třetí zlato za sebou a sezonu 2016/2017 zakončila na druhém místě.

Utkání posledního kola ligového ročníku mezi Viktorií a Jihlavou začalo minutou za tragicky zesnulého exviktoriána Davida Bystroně, který minulý týden spáchal sebevraždu.

Brno 24.5.2017 - kandidát na předsedu FAČR Petr Fousek
Fousek: K úspěšné vládě potřebujete spojence. Ovšem ne Berbra

Stadion vybuchl radostí už ve 4. minutě, ale Bakošův gól rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu. O deset minut později se slovenský kanonýr trefil regulérním způsobem. Bakošovu střelu z hranice šestnáctky tečoval obránce Jihlavy za záda vlastního brankáře Hanuše – 1:0. Viktoria byla aktivnější, hosty držela na jejich vlastní polovině, z čehož pramenily další šance. V polovině úvodního poločasu po centru Kopice hlavičkoval Hejda do tyče a dorážka Bakoše letěla nad branku. Po půl hodině hry ztroskotal na Hanušovi nejagilnější hráč v dresu Viktorie Marek Bakoš.

Těsně před koncem prvního poločasu fanoušci roztáhli choreo s nápisem God is Bizon (Bizon je bůh). Bizon byla přezdívka Davida Bystroně. Vzpomínku na bývalého fotbalistu Viktorie doplnili skandováním Bystroňova jména.

Stanislav Vlček.
Strahovský azyl: Hráče zajímá kabina a trávník. A oboje funguje skvěle

Jaroslav Šilhavý
Cítím obrovskou radost a úlevu. Byl jsem hodně nervózní a v noci toho moc nenaspal. Očekávání bylo obrovské.
Kabina byla skvělá. Díky ní jsme ligu zakončili titulem.
V titul jsem začal věřit po zápase s Plzní, který jsme vyhráli v poslední minutě a přihlásili se do boje o titul. Zaškobrtnutí byla. I v takových zápasech jsme ale bodovali. Střídání nám pomohlo. Víc, ale výborně zahraná standardka. Po druhém góle mi bylo lépe. Věřit jsem začal po třetí brance.
Hlavní důvody titulu? Touha týmu něco dokázat. Mohli jsme bojovat o titul. Kabina se semkla…

Ve druhém poločase tempo hry ze strany Viktorie opadlo zřejmě pod dojmem výsledku ze Slavie. Až v 66. a 70. minutě spálil vyložené šance Michael Krmenčík. Na poslední půlhodinu zápasu se dostal na hřiště třetí brankář Viktorie dvacetiletý Dominik Sváček. Dvě minuty před koncem zápasu uzavřel skóre střídající Tomáš Poznar – 2:0. Fanoušci Viktorie začali skandovat „Tak jsme druhý no a co" a „Kluci děkujem".

Góly: 14. Bakoš, 88. Poznar. ŽK: Urdinov. Poločas: 1:0. Diváci: 10 493.

Viktoria: Bolek (62. Sváček) – Matějů, Hubník, Hejda, Limberský - Hořava, Hrošovský – Kopic, Bakoš, Pilař (67. Pilař) – Krmenčík (73. Poznar).

Jihlava: Hanuš – Kryštůfek, Štěpánek, Mišun, Urdinov – Batioja (89. Hron), Vaculík, Novotný (70. Záviška) – Ikaunieks, Popović (85. Duba) – Dvořák.