"Tonda prokázal svoje kvality. Do Slavie přišel z Příbrami a během toho tři čtvrtě roku šla jeho výkonnost výrazně nahoru. Je hráčem, který na sobě hodně pracuje, a to, že se dostal do reprezentace, je odměna za jeho tvrdou práci. Jsem proto velice rád, že u nás ve Slavii bude déle," řekl na dnešní tiskové konferenci generální ředitel klubu Martin Krob.

Barák je odchovanec Příbrami. Do Slavie přestoupil vloni v prosinci, postupně se vypracoval v jednu z hlavních opor týmu a velkou měrou přispěl k tomu, že Pražané figurují po podzimu na druhém místě ligové tabulky. Za klub z Edenu zatím Barák odehrál 23 utkání nejvyšší soutěže, ve kterých si připsal sedm branek. Díky výkonům si vysloužil nominaci do reprezentačního A-týmu a hned ve svém prvním zápase vstřelil gól Dánsku.

"Moc to pro mě znamená, nabídky Slavie si velice vážím. Je to známka toho, že klub se mnou počítá i do budoucna. Doufám, že mu to budu moci vrátit svými výkony na hřišti. Prodloužení smlouvy ve Slavii je pro mě takovým předčasným vánočním dárkem," uvedl Barák.

Věří, že Slavia může dosáhnout na jaře na první místo tabulky, na které ztrácí bod. Vedoucí Plzeň má ale ještě utkání k dobru. "Titul? Věřím nám, vím, jakou máme partu. Tým táhne za jeden provaz, dokážeme se podpořit. To může na jaře rozhodnout," podotkl Barák.

ČTĚTE TAKÉ: Slavia potvrdila první zimní posilu, získala Lüftnera: Ideální klub k růstu