„Hlavní líčení jsem nařídil na 17. října. Vyslýchat budu znovu obžalované, nikdo nový v případu vypovídat nebude. Předvoláni budou zřejmě ještě někteří ze svědků, kteří vypovídali již dříve. Nebudou to však exponovaná jména, jako byl Jiří Kubíček (bývalý sportovní šéf fotbalistů Sigmy Olomouc)," řekl ČTK soudce Vašků.

Případ se týká tři roky starého údajného úplatku ve výši 300.000 korun, který měl zajistit Olomouci výhru ve vzájemném ligovém utkání. Okresní soud původně loni v říjnu olomouckého brankáře Petra Drobisze obžalovaného z podplácení a tehdejší hráče střížkovského klubu Miroslava Obermajera, Davida Zoubka a prezidenta Bohemians Praha Karla Kapra zodpovídající se z přijímání úplatku zprostil obžaloby.

Podle něj bylo sice prokázáno, že peníze ze strany Sigmy byly klubu Bohemians předány, ale neprokázalo se, že by se na podplácení podíleli samotní obžalovaní. Krajský soud však poté původní rozsudek v neveřejném jednání zrušil a případ vrátil soudci k novému projednání.

Soudy se přitom kauzou zabývají již od konce května loňského roku. Podle obhájce Drobisze Petra Konečného je délka doby projednávání případu pro jeho klienta nepříjemná. Drobisz si totiž již téměř odpykal trest, který za korupční kauzu od disciplinární komise již dříve dostal.

„Trest mu uplyne někdy v únoru, i kdyby soud strašně rychle rozhodl a nikdo se neodvolal, tak si skoro myslím, že to má pro něj v tuto chvíli už spíše morální význam. Z pohledu odtrpění si svazového trestu už to pro něj žádný význam nemá. Je smířený s tím, že svazový trest bude muset absolvovat," řekl ČTK Konečný.

Kvůli údajné korupci disciplinární komise už předloni v dubnu potrestala Bohemians Praha pokutou ve výši šest milionů korun a odpočtem dvaceti bodů za to, že při vyšetřování korupční kauzy ani na třetí pokus klub nedodal věrohodné důkazy a pak nenastoupil k utkání proti Bohemians 1905.

Olomoucký klub u disciplinárky loni v srpnu dostal čtyřmilionovou pokutu a přišel o devět bodů v tabulce. Brankář Drobisz obdržel pokutu 200.000 korun a zákaz činnosti na 18 měsíců, dvouletý zákaz výkonu funkcí ve fotbale dostal bývalý ředitel olomouckého klubu Jiří Kubíček.

Sigma kvůli dřívější korupci navíc přišla o start v nové sezoně Evropské ligy.