Do mixzóny se mu evidentně moc nechtělo, stejně jako uvěřit faktu, že Sparta poveze z Bazalů domů do Prahy jen nerozhodný výsledek 1:1.

ČTĚTE TAKÉ: Baroš slavil remízu se Spartou "plzní" a pro hráče vyjednal vítězné prémie

Zvlášť když si uvědomil, co to pro obhájce titulu může v boji o další ligový primát znamenat. „Jablonec vyhrál 3:0, Plzeň ani nevím, kde hraje… V Hradci? Tak to taky vyhraje," povzdychl si mladý útočník, který si byl zároveň vědom, že to byl on, kdo mohl Pražanům zajistit tři body.

Je asi zbytečné se bavit o tom, že pro Spartu je bod z Ostravy ztrátou a komplikací v honbě za titulem.
Ztráta to je, to rozhodně. Měli jsme to ve svých rukou, vedli jsme 1:0, já měl šanci na začátku druhé půle. Lafy nedal penaltu, takže byly možnosti k rozhodnutí. Naše chyba, že jsme nedali druhý gól.

Šlo podle vás o klíčový moment, když jste neproměnil sólo na brankáře Pavlenku?
Asi jo, být to dva nula, asi by bylo rozhodnuto, i když… třeba ne. Udělali jsme chybu vzadu při obdrženém gólu a zároveň i v útoku, že jsme nerozhodli dříve, když jsme nedali šance.

Také na začátku zápasu jste měl příležitosti, ale stoper Martin Kouřil vám dvakrát stačil do střely skočit.
To je pravda. Cítil jsem se od začátku dobře, měl jsem i dobrý pohyb, takže jsem se dostával náběhy za obranu, ze kterých byly šance. Jenže jsem nedal, takže to na výsledku a našem zklamání nic nemění.

Největší šancí Sparty byla bezesporu penalta Davida Lafaty. Jak jste ji viděl ze svého pohledu vy?
Těžko říct. Je to o štěstí. Gólman to špičkou vytáhl a šlo to ještě do břevna, takže trochu smůly pro nás. Ale gólman ukázal dobrý reflex.

Patřil jste k nejlepším hráčům na hřišti. Nepřemýšlel jste, že byste na ni šel?
Kluci mají pořadí zavedené. První je Bořek Dočkal, pak Lafy a až potom já. Nechtěl jsem se jim do toho plést. Davidovi jsem věřil, (úsměv) byl jsem si skoro jistý, že promění, nebyl důvod se k tomu hnát. Škoda.

Co tento výsledek pro vás znamená v boji titul?
Jak už jsem řekl, ztráta to je. Ještě je ale před námi dost zápasů, takže musíme dát hlavy nahoru a věřit že se to otočí.