"Víme, že jsme hráli doma dobře, že jsme dobře vykročili. Pokud budeme hrát stejně dobře a nestane se něco zásadního nebo nečekaného, tak to určitě zvládneme. Hlavně se musíme snažit vstřelit gól," řekl na předzápasové tiskové konferenci záložník Manuel Trigueros.

Ano - před týdnem favorit vyhrál 2:1, když spálil řadu šancí.

Co to znamená? Pokud Villarreal vstřelí gól, bude Sparta muset skórovat minimálně dvakrát, aby duel aspoň dotáhla do prodloužení.

"Myslím, že soupeř bude doma víc útočit. Nejsou zvyklí jen bránit, jsou rychlí, a jakmile mají balon, jdou dopředu. Je vidět, že mají radost z fotbalu. Vstřelit jeden gól bude velmi užitečné. Tím pádem by Sparta musela dát tři, což se nám v této sezoně moc často nestalo," podotkl Trigueros.

Podle trenéra Marcelina nesmějí jeho svěřenci myslet na to, že v domácím duelu Spartu poměrně jasně přehrávali. "Existují dva způsoby, jak se postavit k zápasu. Ten negativní je, že bychom si mysleli, že jsme byli lepší, měli víc šancí a mohli rozhodnout. Kdybychom šli do odvety s touto představou, bylo by to špatné," podotkl Marcelino.

"My si naopak musíme říkat, že jsme uhráli jen výsledek 2:1. Je pravda, že máme trošku výhodu, ale není to nic definitivního. Ještě si nepřipadáme, že bychom už byli v semifinále. Bude to určitě ještě boj a budeme muset hodně trpět, abychom vybojovali postup," dodal padesátiletý trenér.

Infografika před zápasem Sparty proti Villarrealu