Sparta po zápase cítila rozčarování. A mnozí v sobě dusili vztek. "Snažím se rozlišovat agresivitu a zákeřnost… Teď jsem tam viděl šílené zákroky," řekl kouč Zdeněk Ščasný.

V základní sestavě domácího výběru se nečekaně objevili Jakub Brabec s Martinem Frýdkem a Josefem Šuralem, po půlhodině hry musel po zranění Ondřeje Zahustela navíc nastoupit i další reprezentant Bořek Dočkal. "Jsem rád, že jsme postoupili, ale… Pro mě je důležitá liga a Evropská liga, takže mě netrápí, jestli pohár dohraje juniorka," uvedl.

Co to, že poslal na trávník i opory? "Měl jsem dvě varianty. Mohl jsem postavit mladé kluky, nebo s ohledem na víkendovou ligu hrát normálně, abychom se rozehráli," dodal.

Rozhodlo i to, že hráči nic nenamítali. "Ptali se mě, jestli chci hrát, ale protože ze deset dní u reprezentace moje vytížení nebylo takové, tak jsem rád, že jsem se mohl zapojit a nachystat se na ligu," konstatoval Brabec. "Doma mě nechali vyspat déle, ale při zápase jsem žádnou únavu necítil," přidal stoper.

Otázkou je, zda toho nelitoval. Liberec jako obhájce šel do zápasu hodně namotivovaný. A právě Brabec se stal jednou z prvních obětí tvrdé hry, když si musel v úvodu nechat ošetřit koleno. "Nepřekvapilo mě to, protože Liberec nás takhle bere. Bohužel jenom nás," prohlásil Brabec.

Později zase hosté "dojeli" Frýdka nebo Kováče. A jako revanš se "bili" Lafata i Fatai. "Takhle naše zápasy s nimi probíhají vždycky. Upozorňoval jsem na to i hráče a dlouho to kousali," zmínil Ščasný.

Další vysvětlení zákulisních přenic však nenabídl. "Vím, proč tak Liberec proti nám hraje, ale nebudu to pouštět ven," dodal letenský kouč, kterému postup nadělal více starostí.

Sparta totiž musí najít v nabité termínovce místo nejen pro semifinále, ale i odložený ligový duel s Duklou. "Je to komplikace," podotkl Ščasný.