Dvě prohry s Bělehradem, navíc bez jediného vstřeleného gólu, znamenaly pohárové vyřazení hned na úvod sezony, která měla být pro Spartu zlomová.

SKONČÍ TRENÉR?

Tuhle otázku si asi pokládá celá fotbalová veřejnost, ale odpověď je prostá. Andrea Stramaccioni na lavičce zůstane. Majitel Sparty Daniel Křetinský pustil z kasičky půl miliardy a odvolat po nepovedeném začátku sezony trenéra by znamenalo podepsat fakt, že udělal obrovskou chybu.

Zápas 3. předkola Evropské ligy mezi AC Sparta Praha a Crvena Zvezda Bělěhrad, hraný 3. srpna v Praze.
Sbohem, Evropo! Sparta bude letos bez pohárů, vypadla i Boleslav

NA SPARTĚ ČAS NENÍ

Všem je jasné, že zapracovat deset nových, většinou zahraničních posil, není nic jednoduchého. Sparta však po několika špatných sezonách potřebuje okamžité úspěchy a není možné dávat si půl roku čas na sehrání.

Přetvořit úplně celý kádr? Jak vidno, kouzelný proutek neexistuje, a kdo viděl odehrané zápasy Sparty, tak musí uznat, že revoluce je zatím na začátku. Problém? U řady hráčů chybí bojovnost a obavy fanoušků, že na Letnou přišli hlavně žoldáci, kteří se těší na tučné faktury a po sezoně jim bude úplně jedno, kde budou zase hrát, nabírají na reálných rozměrech.

POŘÁD JINÁ SESTAVA

Sparta odehrála tři zápasy a pokaždé měl kapitánskou pásku někdo jiný. Hlavně obrana hraje pokaždé jinak a nesehranost zadních řad v klíčových zápasech má fatální následky. Ukázala to nejen Evropská liga, ale také to, že do obrany vesele pronikali i Klokani v lize.

TLAK POROSTE

Kotel skalních fanoušků začal dávat najevo nevoli vulgárním skandováním proti Stramaccionimu. Co to způsobí? Horší a horší atmosféru. Jak z toho ven? Přemýšlení nad tímto přinese vedení klubu pár bezesných nocí.

Tomáš Rosický.
Sparťanský záložník Rosický: Změny jsou bolestivé, musíme ale věřit