"Chtěli jsme tři body za každou cenu. Nakonec z naší snahy byla jen plichta. Ale ta v naší situaci znamená strašně málo. Jarní část bude z tohoto pohledu hodně krušná," přiznal Vraštil, který neskrývá obavy při pohledu na tabulku.

"Už pár zápasů jsme takhle pod tlakem. Samozřejmě tabulku vidíme. Kdybychom vyhráli, bylo by to samozřejmě mnohem lepší. Ale musíme to prostě brát, jak to je. A popasovat se s tím," snaží se brát s nadhledem situaci brněnský stoper, který vstřelil svou teprve druhou ligovou branku. Tu první si připsal letos na jaře ještě v dresu Ostravy, když pomohl v Jablonci také k remíze 1:1.

Důležitým momentem ve vývoji utkání byla vyložená neproměněná šance nejlepšího ligového střelce Michala Škody, jehož lobu přes brankáře Laštůvku chyběla potřebná přesnost.

Karviné síly nedocházely

"Můžeme spekulovat, co bylo klíčové. Prvních dvacet minut jsme Karvinou tlačili, měli šance. Ale od toho způsobu jsme úplně upustili," vnímá Vraštil jeden z důvodů, proč Zbrojovka vypadla z tempa.

O přestávce trenér Habanec svým svěřencům výrazně domluvil. Brňané spoléhali, že soupeři dojdou po náročném středečním pohárovém zápase síly. To se však nenaplnilo. Naopak dostali hned po změně stran branku.

"Pak už to byl trošku zmar. Snažili jsme se dostat do střeleckých příležitostí, ale nedařilo se nám. Balony končily na prvních hráčích. Naštěstí mi Zavadil přesně přihrál a vyválčili jsme alespoň remízu. Ale jak už jsem řekl, je to málo," posteskl si Vraštil, jenž věří, že poctivá zimní příprava nastartuje v úvodu jarní části ligy brněnský tým do klidnějších vod.

TAKÉ ČTĚTE: Duel Plzně odložen, Sparta porazila Teplice. Liberec padl v Jihlavě