"Bohužel fotbal přináší i takové věci. Před čtyřmi měsíci jsme jeho post s velkými fanfárami obsadili, teď z klubu odchází. Podle mého názoru dělá krok výše, protože Slavia má dnes větší ambice než Dukla," řekl Šrámek.

Se svými spolupracovníky nechtěl Šilhavému v odchodu bránit. "Jardu Šilhavého jsme mohli udržet v Dukle, protože zde měl platnou smlouvu, kde platila jasná ustanovení, kdy by bez souhlasu klubu nemohl takto rychle odejít. Jednání proběhla velmi rychle, prakticky během pondělí 5. září se doladily veškeré detaily jeho odchodu," prozradil Šrámek.

Šilhavý teprve v květnu nahradil Luboše Kozla, který předtím Duklu vedl šest a půl roku. "Ztráta Jardy Šilhavého nás mrzí, začali jsme pracovat na určitém projektu a obrodě týmu. Přišli noví hráči, zabudovávali se do kádru, a proto není úplně ideální, že po čtyřech měsících, kdy odešel Luboš Kozel a jsme stále na začátku práce, řešíme odchod druhého trenéra. Nese to sebou určité složitosti a musíme nastartovat nová výběrová řízení a hledat nového trenéra," konstatoval výkonný ředitel Dukly.

Nedokáže říct, kdy aktuálně třináctý celek ligové tabulky představí nového hlavního kouče. "Ode dneška na této věci začínáme pracovat, ale říci dnes datum by bylo neprofesionální. Budeme to samozřejmě chtít vyřešit co nejdříve. Chceme přivést takového trenéra, který by byl vhodný pro naši klubovou filosofii a započatou práci z minulých let," řekl Šrámek.

Duklu nyní dočasně povede dosavadní asistent Jaroslav Hynek a zbytek realizačního týmu. Na post trenéra brankářů se vrací Tomáš Obermajer. "V případě, že bychom do utkání s Jabloncem našli náhradu za Jardu Šilhavého, vedl by pak tým nový trenér. Ale na tom zatím pracujeme," dodal Šrámek.