Je v týmu cítit veliké napětí?
Ano, určitě, bylo by divné, kdyby ne. Cítím veliké odhodlání, prostě se dá říct, že teď máme celou sezonu v jednom zápase. Všichni věříme, že to dopadne dobře.

V této fázi sezony je trénink hlavně o psychice, aby trenér hráče uklidnil, že?
Přesně tak. Trenér Jarda Šilhavý má s tímhle zkušenosti, hrál na špici a s Libercem vyhrál titul v podobné situaci, když měli zápas o všechno s Plzní a zvládli ho. Přenáší na kluky klid, ale samotný zápas, to už je něco, co neovlivníme. Nálada je výborná, všechno jede, ale to, co budou mít kluci při zápase v hlavách, už si musí každý přebrat sám.

Trumpův zeť Jared Kushner
FBI vyšetřuje kvůli „ruské kauze" i Trumpova zetě Kushnera

Odkdy slávisté na Strahově trénují?
Začali jsme trénovat v úterý a od té doby tu jsme každý den.

Jak byste přijal vy jako hráč tuhle změnu? Hrát celý rok na svém stadionu a pak jít jinam na zápas, který bude rozhodovat o titulu.
Když vezmu i zápas se Zlínem, kdy jsme vypadli z poháru, tak jsme v Edenu už třikrát po sobě nebodovali naplno. Venku máme bilanci lepší, a tak se to může otočit pro nás. Zvládli jsme nesmírně těžký zápas v Mladé Boleslavi a tento s Brnem bude vlastně také venku. Takhle to bereme. Věděli jsme, že se budeme muset na poslední zápas stěhovat. Možná to bude lepší i pro psychiku kluků. V Edenu by přišlo dvacet tisíc lidí, tribuny blízko u hřiště, tlak by byl větší. Tady je ovál, fanoušci jsou dál, takže v tom nevidím vůbec žádný problém, že by nám to mělo nějak uškodit. Spíš naopak.

Vy jste toho na Strahově odehrál hodně. Když se vysloví tenhle název, vybaví se vám něco jiného než slavný zápas s Ajaxem Amsterdam?
(usmívá se) Samozřejmě, že díky tomu, že jsme se sem vrátili, tak se mě na to lidé ptají. Byl to pro mě vrchol kariéry, mám to s tímto zápasem hodně spojované. Se strahovským stadionem budu mít na paměti hlavně Ajax. To je u mě na prvním místě.

Česká tenistka Petra Kvitová.
Comeback na spadnutí? Kvitovou svádí Paříž

Od té doby zůstal stadion prakticky netknutý, že?
To máte pravdu. Je to pořád stejné, narychlo se dělají nějaké úpravy, maluje se a dává se to trochu do kupy. Na druhou stranu zůstala zachovaná kabina, kde máme všechno k dispozici, včetně regenerace. V tomto nám vyšli maximálně vstříc. Od trávníkáře až po údržbáře, všichni se o nás starají a nemáme jediný problém. Tým zajímá kabina a hřiště, to funguje, a to je nejdůležitější. Kabina je menší než v Edenu, ale není problém to týden trénování a jeden zápas vydržet a zvládnout to.

Najdou se místa, která nejsou zrovna v utěšeném stavu, neruší vás dělníci při trénování?
Ne, vůbec ne, všechno je v pohodě. Někdy se kolem hřiště pracuje, ale je to tak rozlehlý stadion, že to člověk ani nezaregistruje.

Libor Duba, generální ředitel Ondrášovky, poskytl 19. května v Praze rozhovor Deníku.
Kandidát na šéfa fotbalu: Já a mimozemšťan? Hlásím se