Mourinhovi se nelíbila situace z prvního poločasu, kdy Fábregas v šestnáctce spadl po souboji s bývalým záložníkem Liberce Rybalkou. "Rozhodčí byl slabý a naivní. Byla to jasná penalta. Stále nedokážu pochopit, na co je tam brankový rozhodčí, protože tohle bylo zřejmé. Byl to důležitý moment utkání," řekl Mourinho v televizním rozhovoru.

Na tiskové konferenci pak v souvislosti se Skominou připomněl jihoafrického rozhodčího Jouberta, jenž proti Skotům dvě minuty před koncem odpískal sporný trestný kop. "Jedna chyba poškodila Skotsko v ragby, tady zase jedna chyba poškodila Chelsea," prohlásil Mourinho, jenž nedávno dostal v anglické lize za kritiku sudích pokutu 50 tisíc liber.

Chelsea se v úvodu sezony nečekaně trápí. V Premier League je až dvanáctá, ideálně rozehranou nemá ani Ligu mistrů. "Blues" jsou ve skupině G po třech zápasech až třetí se čtyřmi body. "Výsledek bereme, prohrát tenhle zápas by pro nás bylo opravdu špatné. Proti Kyjevu jsme podali solidní výkon a 75 minut měli utkání pod kontrolou. Dvakrát jsme trefili tyč, dobře jsme bránili. S trochou štěstí jsme mohli i vyhrát," uvedl Mourinho.

Věří, že jeho tým se nakonec dokáže kvalifikovat do osmifinále. "Máme osud ve svých rukou. Hrajeme dva zápasy doma, jeden v Izraeli (na hřišti Maccabi Tel Aviv). Takže postup záleží čistě na nás," uvedl.