Modrobílí nemají v posledních letech se Severočechy příliš dobrou bilanci. Poslední vzájemný zápas, který se hrál téměř před rokem, sice vyhráli, z předchozích šesti utkání ale vytěžili pouhý jeden bod. I před blížícím se duelem ze zdají být v lepší formě Tepličtí, kteří z posledních dvou zápasů brali plný počet bodů a díky tomu se posunuli na šestou příčku tabulky.

„Po Plzni a Slavii nás čeká další mužstvo s podobně výbornou formou, takže očekávám stejně těžký zápas. Ale hrajeme doma, a budeme chtít uspět," nechal se slyšet trenér Slovácka Stanislav Levý.

Jeho svěřenci ale v posledních týdnech šli, vynecháme-li pohárový výbuch s Opavou, výkonnostně nahoru. Po výhře v Příbrami v lize obrali Plzeň a také ze slávistického Edenu odjížděli i přes prohru se vztyčenými hlavami.

„Navzdory porážce jsem byl s výkonem i herním projevem týmu spokojený. V domácím prostředí jsme ale v posledních třech zápasech získali jen dva body, o to více se nyní musíme snažit dosáhnout na vítězství," upozornil kouč Slovácka.

Dilema s obranou

Ten má jistě zamotanou hlavu, koho postavit do obranné čtveřice. Do duelu proti Slavii totiž kvůli trestům za žluté karty (Rada, Košút, Šimko) a zdravotním potížím (Reinberk) zasáhla úplně jiná obranná čtveřice (Chvátal, Hofmann, Břečka, Chyla) než o týden dříve proti Plzni. O obě složení odvedly dobrou práci. Té bude mít slovácká defenziva jistě dost i v sobotu, protože útočníci Teplic nasázeli v posledních dvou zápasech šest branek.

„Teplice jsou silné v ofenzivě, navíc jsou po vítězstvích nad Zlínem a v Karviné v herní pohodě. Pohlídat si musíme zejména nebezpečného střelce Vaněčka," dodal Stanislav Levý, který bude kvůli karetnímu trestu postrádat Milana Kerbra.

ČTĚTE TAKÉ: Na koho z Teplic pozor? Potočný a Vaněček jsou zabijáci, varuje Břečka