Direkt obdržel v devatenácté minutě, když se spoluhráčem Tadasem Kijanskasem vystoupil proti Malinskému. „Pamatuji si všechno. Hradečák to měl na střelu, Tade míč tečoval těsně přede mnou a odrazil se mi přímo do hlavy. Nebyla šance, jak pohyb koordinovat,“ popsal devětadvacetiletý obránce.

Po zásahu se sice těžko vzpamatovával, ale nenapadlo ho, že místo na hřišti přepustí Lukáši Vraštilovi. „Příjemný pocit to nebyl, ale myslel jsem, že se otřepu a za dvě minuty budu v pohodě. Jenže to nešlo. Když přiběhli doktoři, strašně se mi točila hlava, táhlo mě to na pravou stranu, nohy se mi trošku třepaly, asi z šoku. Lékaři usoudili, že to je na vystřídání a vzali mě do nemocnice,“ uvedla zimní posila Zbrojovky.

Šural v reprezentaciBrněnského obránce Jakuba Šurala povolal trenér Karel Krejčí do fotbalové reprezentace do 20 let na soustředění ve Španělsku. Národní tým v týdnu sehraje zápasy s Dánskem 24. března a se Švédskem 27. března. Šural se zároveň objevil společně se spoluhráčem Lukášem Vraštilem mezi náhradníky reprezentačního výběru do 21 let.

Vyšetření naštěstí neprokázalo žádné závažnější poranění a po utkání Pavlík odjel s mužstvem do Brna. „Po zásahu jsem byl dost otřesený, brněly mě nohy a nemohl jsem moc otevřít pravé oko, ale postupem času se to zlepšilo. Vyšetření v hradecké nemocnici nic neukázalo, byl to jen nějaký otřes, zprávu jsem ani nečetl,“ pronesl opavský rodák.

Žádné následky tvrdé rány nejsou patrné ani v jeho obličeji. „Zatím nic nevidím, na dotek mám obličej trochu citlivější, ale to je v pořádku. I kdyby tam něco bylo, jde o maličkost, důležité je, že se v hlavě nic nepoškodilo,“ oddechl si Pavlík, který odteď nebude na hřišti při střelách opatrnější. „Neuhnu, to nemám v povaze,“ dodal.

S brněnským týmem se do tréninku zapojí patrně bez omezení. „Jsem doma a cítím se velice dobře. Uvidíme, jak se budu cítit dál, budu stav konzultovat s doktorem a realizačním týmem, ale na tréninku nejspíš budu,“ plánoval.

V reprezentační pauze Zbrojovka po třetí remíze 0:0 za sebou musí vyřešit chabou ofenzivu. „Jeli jsme do Hradce s jasným cílem vyhrát. Viděl jsem sestřihy a měli jsme šance, jenom musíme makat dál, soustředit se. Věřím, že to nějakým šmudlou protrhneme a začneme góly dávat, protože se do šancí dostáváme. Někdy nám chybí možná i víc klidu, snad se to co nejdřív zlomí a někdo smůlu prostřelí,“ přál si.