"Impuls to byl. Byla v týmu velká chuť vyhrát. Dali jsme do toho všechno. Odpracovali jsme to, ale bohužel s nulovým efektem," litoval zkušený záložník Jan Rezek.

"Trenér se na nás snažil působit dobře, zbytečně nás nesvazoval. Chtěl tvrdou práci. Týden pod ním byl dobrý, ale škoda, že jsme to dnes nezužitkovali," přidal Tomáš Pilík.

Oba se shodují s vedením, že právě zkušený Rada má schopnosti tým z krize dostat. "Má za sebou velmi slušnou kariéru, byl to i trenér nároďáku. Má obrovské zkušenosti, které nám mohou jen pomoc. Už v týdnu jsme se snažili nějaké věci změnit a povedlo se nám i pár věcí v zápase. Bohužel to ještě nestačilo na body," prohlásil Rezek.

Největší změnou oproti trenérovi Martinovi Pulpitovi je větší přímočarost. "Chce po nás, abychom chodili kolmo k bráně. Pár náznaků jsme tam měli, ale třeba já zkazil tři přihrávky, kdy jsem mohl poslat kluky samotné na branku. To jsou detaily, které rozhodují zápasy," připustil sebekriticky Rezek.

Prohra s Libercem mrzí příbramské o to více, že nyní čeká ligu reprezentační přestávka a nepovedlo se tak zvednout náladu. "Není to nic příjemného. Chtěli jsme to zvládnout, aby se nám přes přestávku lépe dýchalo a byla lepší atmosféra," řekl Pilík. "Teď se v tom budeme zas čtrnáct dní patlat, ale pak už musíme zabrat," dodal Rezek.

Podle Rady chybí příbramské kabině především sebevědomí

A to hlavně střelecké, jelikož hráči v lize nevstřelili gól už 577 minut. "I v trénincích je vidět, že je s koncovkou problém. Je vidět, že si hráči v zakončení nevěří. Potřebujeme šťastný gól, který by nás nakopl. Potřebujeme jim vrátit jistotu. Vždyť Peltier, Majtán i Mahmutovič dříve branky dávali," prohlásil Rada.

"Musíme pracovat, teď byla krátká doba na změny, nyní budeme mít více prostoru během přestávky. Sehrajeme i přípravný zápas s Mladou Boleslaví. Budeme na tom pracovat. I na mě je moc mít pět zápasů bez vstřelené branky," řekl zkušený kouč. "Je to nepříjemná situace pro nás pro všechny, ale musíme se z toho dostat sami. Nikdo nám nepomůže," dodal.

Pomoci by mělo i posílení kádru, na kterém bude Rada s vedením přes pauzu pracovat. "Bavíme se hlavně o tom, že bychom potřebovali pravého obránce, který nám teď chybí. Uvidíme. Konkrétní jména ještě nemáme," zakončil Rada.