Sparta chtěla získat Trpišovského místo odvolaného Zdeňka Ščasného

Tehdy se trenér s majitelem Liberce Ludvíkem Karlem domluvil, že během rozehrané sezony neodejde. Názor Trpišovský nezměnil ani nyní.

Důvodem bylo i to, že Slovan je v ligové tabulce až třináctý s náskokem pouhých dvou bodů na předposlední Jihlavu. Ve čtvrtek Severočeši uzavřou podzim zápasem na hřišti PAOK Soluň ve skupině Evropské ligy.

"V kontaktu se Spartou jsem byl, ale v současné chvíli jsme v takové rozporuplné situaci. V Evropské lize bojujeme do poslední chvíle o postup, ale v lize na tom vůbec nejsme dobře. To musíme do jara napravit. Cítím velkou zodpovědnost nejen za úspěch, ale také za neúspěch. A to mě určitým způsobem zavazuje. Udělám vše pro to, aby byl Slovan co nejdříve co nejvýš v tabulce," uvedl Trpišovský na webu Liberce.

"Byla to směs různých důvodů, ale přiznám se, že nepovedený podzim v lize byl určitě ten největší, asi z 80 procent. Zisk 15 bodů a jen 11 gólů, to je tristní a všichni za to cítíme zodpovědnost. Já jednu z největších," řekl v rozhovoru s novináři a dodal, že jeho rozhodnutí je definitivní.

"Platí to, co jsem řekl někdy v říjnu. V Liberci jsem rád. Tým navíc není v lehké situaci a shodli jsme se na tom, že je teď hlavně potřeba mít klid a pokračovat ve složení, jaké tu je. Myslím, že takhle je to správně," doplnil Trpišovský, který má ve Slovanu smlouvu do konce sezony.

Trpišovského rozhodnutí přivítali i hráči

"Myslím, že je to dobrá zpráva. Vypovídá to o tom, jaký má trenér charakter. Jsme ve špatné situaci v lize a on nás v tom nenechá a neodchází za lepším," uvedl záložník Egon Vůch.

"Pokud má nabídku ze Sparty, což je u nás největší pojem, svědčí to o tom, že mu nejsme jedno, že je s námi rád a že s námi chce ještě něco dokázat. Řekl nám, že pokud by měl odejít, tak jen za předpokladu, že by ho pan majitel Karl vyhodil," dodal Vůch.

Trpišovský přišel do Liberce loni v létě ze Žižkova, s týmem dvakrát postoupil do skupiny Evropské ligy a v nejvyšší soutěži s ním skončil třetí.

Letenský tým po Ščasném vedl bývalý kouč devatenáctky David Holoubek, který však potřebnou trenérskou licenci dodělá až v květnu. V závěru podzimu jako hlavní kouč Sparty oficiálně vystupuje asistent Zdeněk Svoboda.