Jedinou změnou je to, že 27letý fotbalista už může trénovat s týmem. "Trest byl zmírněn," hlásí jako "úspěch" Suárezovi právníci.

Jeden z jeho advokátů Daniel Cravo (zastupující Uruguay i Barcelonu) se přitom v minulých dnech nechal slyšet, že dojde ke zkrácení distancu… Soud toto odmítl.

"Trest je úměrný jeho provinění," znělo vysvětlení.

Suárez doplatil na další - už třetí kousnutí v jeho kariéře. V posledním zápase skupiny MS "hryzl" do Giorgia Chielliniho. Rozhodčí si ničeho nevšimli, ale po zápase zasedla disciplinární komise a vzkázala: čtyři měsíce bez klubového fotbalu, devět mezistátních zápasů a pokuta.

Hráč v létě přestoupil z Liverpoolu do Barcelony, přičemž podle britských médií dostal klub nevídané odškodné. Na ostrovy podle některých zdrojů putovalo 80 milionů eur, někdo mluvil až o 90 milionech. Gigant z Nou Campu doufal, že trest bude hříšníkovi snížen.

Ale nestalo se. Pokuta (dva miliony) i zákaz platí. Může nicméně trénovat a oficiálně chodit na stadiony.

Ve španěské lize se tak Suárez objeví až na konci října, možná hned v El Clásicu proti Realu Madrid. Zápas se však musí odehrát až v neděli 26. října (teprve 25. října vyprší distanc).