"Neodehrání utkání mělo zásadní vliv na regulérnost soutěže. Disciplinární komise dospěla k závěru, že ze strany pořádajícího klubu došlo k hrubému podcenění situace. Profesionální klub nejvyšší fotbalové soutěže se nemůže dopustit takovéto nedbalosti," řekl předseda komise Richard Baček.

Vyšší pokuty dosud dala komise jen za opravdu vážné prohřešky při pořadatelské roli, za výrazné výtržnosti fanoušků či za nenastoupení k utkání. Už desetkrát se pokuta dostala přes půl milionu, rekordem je šestimilionová pokuta pro střížkovský klub Bohemians Praha.

Bohemians 1905 navíc musí zaplatit 50 tisíc korun za to, že jejich fanoušci vhazovali předměty na hrací plochu v zápasech se Slavií a Karvinou. Karviná za nedostatky své pořadatelské služby dostala pokutu 60 tisíc korun.

Slavia pyká za výtržnosti fanoušků

Dokonce 120 tisíc korun musí za výtržnosti fanoušků zaplatit Slavia. Dukla dostala pokutu 80 tisíc korun za pořadatelskou službu v duelu se Slavií.

Za použití pyrotechniky potrestala komise i dva fanoušky Adama Elefanta a Davida Vyskočila. Oba jsou totiž zároveň členy Fotbalové asociace ČR, spadají tak pod její vliv. Oba použili pyrotechniku při utkání Slavia - Mladá Boleslav a komise jim za to na půl roku zakázala vstup na všechny stadiony první a druhé ligy a také jim zastavila činnost ve čtyřech soutěžních zápasech.

"Ze strany těchto diváků došlo ke spáchání disciplinárního přečinu použití světlice. Vzhledem k věku pachatelů pod osmnáct let považujeme trest za adekvátní. Chceme tímto rozhodnutím vyslat signál, že ani fanoušci nemohou být za takové jednání beztrestní, a že mohou přijít na řadu i tresty přísnější," řekl Baček.

Jednozápasový trest za nasbírané žluté karty mají jihlavský Antonín Rosa, Tomáš Majtán z Příbrami, Michael Ngadeu ze Slavie a Marek Hanousek z Dukly.

TAKÉ ČTĚTE: Komise pro stadiony trvá na pochybení ze strany Bohemians 1905