Slavia vstoupí do třetího předkola doma, do Edenu přijede BATE Borisov. Český šampion si věří, leč běloruský tým nepodceňuje. „Doma kraluje. Hlavně díky ofenzivě, protože má hodně kvalitní, rychlostně vybavené hráče. Na druhou stranu nejsou tak prověření ve hře dozadu a v tom jim chybí zkušenosti,“ uvedl kouč Jaroslav Šilhavý.

Vedení má jasno. Sázkaři nepochybují. Fanoušci se už vidí v další fázi…

„Nesmíme doma inkasovat, to je základ pro odvetu. A k tomu by bylo ideální dát dva góly. Minimálně,“ vyhlásil zkušený záložník Josef Hušbauer. Evropské poháry zná moc dobře ze Sparty, ale samotnou Ligu mistrů ne – letenský klub vždy selhal.
V kabině sešívaných však není jediným matadorem, který už něco zažil.

Josef Hušbauer. Ilustrační foto.
Slávista Hušbauer: Jsme silnější než loni a víme, do čeho jdeme

„Už na mě není takový tlak, protože je tu více zkušených hráčů. My, co toho máme hodně za sebou, budeme táhnout za jeden provaz,“ dodal.

Slávisté loni hráli o Evropskou ligu, ale v play-off Evropské ligy padli s Anderlechtem Brusel (0:3, 0:3). „S novými posilami přišly veliké zkušenosti. Víme, do čeho jdeme, a jsme určitě silnější než loni proti Anderlechtu. Na hřišti se to ukáže,“ tvrdí optimisticky Hušbauer.

Jenže pozor. Borisov už v minulosti přetlačil Bayern a rok co rok (jedenáct let v řadě) zvedá trofej pro nejlepší tým Běloruska.
„Respektujeme sílu soupeře, navíc je rozehraný,“ dodal Šilhavý.

Plzeň je na tom o něco hůře. Jako druhý tým uplynulé sezony se ocitla v tzv. nemistrovské části. A proti ní se dnes postaví tým FCSB, což je nástupce Steauy. „Nedá se nic dělat,“ řekl kouč Pavel Vrba.

Patrik Schick (vpravo) pálí proti Dánsku.
Otázky a odpovědi. Juventus měl strach, teď Schick rybaří

Rumunský vicemistr byl loni nad síly Sparty. A co víc, v kádru má řadu hráčů z Astry (toho klubu, který loni šokoval Viktorii v Evropské lize).

Nejvíc děsí Denis Alibec. „Hned se mi vybavil. Je to velký, silný, velice nebezpečný hráč. Ale speciálně jsme se na něj nechystali,“ uvedl ostřílený středopolař Milan Petržela.

Plzeň by po rozpačité přípravě mohla spoléhat na kouzlo trenéra, jenž v předkole Ligy mistrů dosud nikdy neprohrál. A také na uzdraveného Davida Limberského, jenž nechyběl v letadle do Bukurešti.

Ano. Boj o miliony i slávu může začít. Slavia odstartuje svou misi v 19 hodin, Plzeň rozehraje bitvu v Rumunsku o půl hodiny později.