Informoval o tom sportovní a marketingový ředitel Severočechů Petr Flodrman. Jablonecký tým místo Kotala povedou dosavadní trenéři juniorky Roman Skuhravý a Pavel Drsek.

"Rozhodnutí bylo učiněno na základě neuspokojivých výsledků v posledních zápasech," uvedl pro klubový web Flodrman. Jablonečtí v lize čtyřikrát po sobě prohráli a klesli ze třetího místa, zajišťujícího účast v Evropské lize, na pátou pozici.

Severočeši mají problémy hlavně v defenzivě, v součtu s Pohárem České pošty inkasovali v posledních šesti soutěžních utkáních 22 gólů. Ve středu je čeká odveta pohárového semifinále s rivalem z Liberce, mužstvo už do ní po prohře 3:4 z prvního duelu venku povedou noví trenéři.

Šedesátiletý Kotal přišel do Jablonce loni v červnu z Hradce Králové. Zpočátku byl s týmem úspěšný, na jaře se ale Severočechům přestalo dařit a komplikují si boj o evropské poháry.

Noví jablonečtí trenéři jsou bývalými ligovými obránci. Osmatřicetiletý Skuhravý odehrál v nejvyšší soutěži 173 utkání, šestatřicetiletý Drsek má na kontě 101 ligových duelů.

V této sezoně fotbalové ligy se změnilo obsazení trenérského postu hned dvakrát v Příbrami a v Českých Budějovicích, jednou pak v Mladé Boleslavi, Teplicích, Ostravě, na Slovácku, v Brně, Hradci Králové a na začátku týdne také ve Slavii.