Vácha si na začátku listopadu v ligovém zápase na Slovácku utrhl meniskus a podrobil se artroskopické operaci. I když se mluvilo o dřívějším návratu na trávníky, do hry se dostal až v novém roce.

"Domluvil jsem se s trenérem, že to bude můj první přípravný zápas na trávě. Splnilo se to, koleno drží a já se cítím dobře," řekl Vácha novinářům po utkání, které se hrálo na pražském Strahově.

Na hřišti se o koleno nebál, přestože minimálně jeden souboj vypadal hodně tvrdě. "Mně to vydrželo, soupeř se naštěstí také nezranil, byl to férový souboj. Nepřemýšlel jsem o tom. Měl jsem vyzkoušené, že koleno je v pohodě, tak jsem věděl, že tam půjdu na sto procent," uvedl pětadvacetiletý středopolař, který chce rychle nabrat zápasovou praxi.

"Jde o to, aby si koleno sedlo. Šlachy přes meniskus nějakým způsobem směrují a v koleni se to pořád nějak pohybuje. Bolest někdy je, někdy není. Ale už si to sedlo a je to stoprocentní," konstatoval Vácha.

Poprvé si ve sparťanské záloze zahrál i s novou albánskou posilou Herolindem Shalou. "Je to šikovný hráč. Ještě ho budeme muset naučit trošičku bránit, ale svou kvalitu dopředu předvedl. Myslím, že má kvalitní finální přihrávku, dostal se do několika zakončení a škoda, že neskončily gólem," řekl bývalý hráč Slavie, Liberce, Ostravy či Jablonce.

Věří, že Shala může časem nahradit Josefa Hušbauera, jenž odešel do italského Cagliari. "Asi ano, ale Pepa nám tady dal 18 gólů. Uvidíme, jak se s tím vyrovná. Je to adekvátní posila a uvidíme, jak to bude pokračovat," uvedl Vácha.