VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Krejčí splácí a rozdává dárky. Jsem rodinný typ, tvrdí kouč Plzně

Plzeň - Karel Krejčí to nemá v posledních týdnech lehké. Asistent u reprezentace se v létě ujal Plzně. Hodiny na fotbale se znásobily a rodina jej téměř přestala vídat. Teď jí to během svátků splácí. A jak prožíval Vánoce jako dítě, potom jako dospělý a později jako otec rodiny?

24.12.2015
SDÍLEJ:

Trenér Plzně Karel KrejčíFoto: DENÍK/Milan Říský

„Vánoce vidím pořád stejně, bez rozdílu věku, ať už jsem je prožíval jako dítě nebo potom jako táta. Pro mne je to hlavně čas, kdy je rodina pohromadě, což je z mého pohledu to nejdůležitější," vyznává se kouč úřadujícího mistra a vedoucího mužstva fotbalové Synot ligy.

A jak se u Krejčích slaví nejkrásnější svátky roku?

„Především musím říci, že je slavíme natřikrát. Děti už máme dospělé, takže první den slavíme Vánoce s nimi a s jejich partnery, druhý den s rodiči a třetí den u známých," vypráví otec třiadvacetiletého syna Karla a dvacetileté dcery Dominiky.

Karel Krejčí sám o sobě říká, že je rodinný typ. A protože si rodiny kvůli svému časově náročnému povolání, při kterém je neustále na cestách a často i na soustředěních, příliš během roku neužije, snaží se jí to o Vánocích patřičně vynahradit a přítomnosti svých blízkých si náležitě užít.

Rodina je pro Karla Krejčího oporou„Rodina je pro mne nejdůležitější. Když je mi ouvej, prožívám nějaké horší období, tak je pro mne oporou, záchytným bodem," říká Karel Krejčí.

„Je to pro mě příjemný pocit, když se po roce sejdeme všichni u jednoho stolu a nikdo nechybí. Rád se rodinou obklopuji a patří k tomu samozřejmě i zdraví a štěstí," míní.

A co Vánoce a dárky?

„Já mám daleko větší radost, když mohu toho druhého potěšit dárkem, než abych ho sám dostával," svěřuje se.

K večeři je u Krejčích klasika – ryba, řízky a bramborový salát.

„Když jsem byl kluk, tak jsem kapra nemusel, vadily mi kosti. Teď si uděláme rybu bez kostí, a kdo ji nechce, dá si řízek," vypráví.

Pomáhá trenér Viktorie o Vánocích v kuchyni?

„To ne, na to se necítím," odmítá rázně roli kuchaře. „Kuchyně je výsostným územím manželky, kde se já zásadně nepletu," dodává s úsměvem Karel Krejčí.

Autor: Václav Vacek

24.12.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Komerční banka

Přechod k jiné bance bude od března snazší

Z kalifornské Vandenbergovy základny odstartovala k letu na oběžnou dráhu raketa Falcon 9 americké společnosti SpaceX.
3 11

SpaceX poletí na Měsíc. Dopraví tam dva pasažéry

Nemocnice se propadají do dluhů. Bez injekcí z krajů by neměly na provoz

/INFOGRAFIKA/ Nemocnice jsou na tom stále hůř, přestože účty pojišťoven bobtnají – jen za poslední dva roky se jejich přebytky navýšily o 11,5 miliardy korun. Kde je problém? Experti tvrdí, že je české zdravotnictví špatně nastaveno.

Obejít EET? Každá sedmá provozovna na Královéhradecku porušila zákon

Neodeslání údajů či nevystavení účtenky. To byly nejčastější prohřešky podnikatelů u elektronické evidence tržeb (EET), na které přišli kontroloři z Finančního úřadu. Ti od prosince do poloviny února udělali 220 kontrol a zjistili 30 pochybení.

Kdo neumí, ten učí? Může to být ale naopak

Ministerstvo školství chce, aby všude před tabulí stáli kvalitní lidé, kteří rozumějí svému oboru a zároveň mají požadované pedagogické vzdělání. Ne vždy se to potkává s realitou. Kvalifikovaných učitelů matematiky, fyziky a chemie je kupříkladu velký nedostatek. Nejde o planý poplach, neboť zatímco před revolucí třeba obor učitelství fyziky na Matematicko-fyzikální fakultě UK absolvovalo na 150 lidí ročně, v posledních letech je to necelá desítka.

Dva měsíce nemoci už vás nezničí. Nemocenská by se měla zvýšit

Dlouhodobě nemocným by v příštím roce mohla stoupnout nemocenská. Zatímco nyní dostávají od 15. dne nemoci dávky ve výši 60 procent vyměřovacího základu bez ohledu na délku choroby, vláda včera navrhla, aby dávky od druhého a poté i od třetího měsíce dlouhodobé nemoci vzrostly. Po měsíci stonání by tak zaměstnanci měli nově dostávat 66 procent vyměřovacího základu, od dvou měsíců dokonce 72 procent.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies