Vydra se na hřiště dostal v 69. minutě za stavu 0:1. O sedmnáct minut později skóroval.

Čtěte více: Blýská se mu na lepší časy? Vydra sklidil po své brance "lavinu" chály

"Měl jsem hlavně radost, že jsem dostal šanci. A gól je krásný bonus. Patří oběma mým dědům. Jeden umřel skoro přesně před třemi lety, druhý před dvěma dny. Doufám, že ze mě tam nahoře budou mít oba radost. Snad začnu hrát a budu dávat góly, aby na mě byli oba pyšní ještě víc," řekl Vydra v rozhovoru pro web svého agenta Ondreje Chovance.

Nejlepší hráč minulé sezony druhé anglické ligy měl v úvodu sezony zdravotní problémy, po kterých se těžko prosazoval do sestavy West Bromwiche a sbíral starty jen po závěrečných minutách. I proto čekal na gól čtyři měsíce.

Musím na sobě dál makat

"Já i všichni kolem mě jsme samozřejmě čekali, že dám gól dřív. Jenže jsem se zranil a pak jsem nedostával moc šancí. Jsem rád, že ještě teď před Vánocemi šance přišla a já ji využil," prohlásil odchovanec Jihlavy.

Věří, že gól mu pomůže vylepšit si pozici před příchodem nového trenéra, který nahradí odvolaného Steva Clarkea.

Zatím mužstvo vede asistent Keith Downing. "Zaslechl jsem, že by to takhle mohlo zůstat do konce roku a pak by mohl přijít nový trenér. Ale záleží, jak rozhodne vedení klubu. Uvidíme, jak to bude dál, až přijde nový trenér. Ale snad mi tahle trefa trochu pomůže vylepšit pozici. Je mi jasné, že na sobě musím dál makat a dávat góly, protože od toho jsem tady," řekl Vydra.

Snadné to mít nebude. V tabulce šestnáctý West Bromwich čeká kritická fáze sezony s náročným programem.

"Mám radost, že jsem zařídil aspoň ten bod a po čtyřech porážkách jsme něco uhráli. Snad jsme tím propad zastavili. Nejdůležitější budou zápasy přes Vánoce a v lednu, tady se bude lámat chleba. Musíme v nich nasbírat co nejvíc bodů," dodal reprezentační útočník.

Na Vánoce budu doma sám

I kvůli náročnému programu (chtě nechtě) oželí atmosféru Vánoce - v Anglii bude svátky trávit sám bez rodiny.

"Dohodli jsme se s rodiči, že by to nemělo cenu. Na Štědrý den budeme mít trénink, 25. prosince pojedeme do Londýna na zápasy s Tottenhamem a West Hamem a vrátíme se až 28. prosince večer. Museli by tady být v Birminghamu sami. Kdyby se hrálo doma, bylo by to jiné, ale takhle budu na Štědrý den sám," uvedl Vydra s tím, že si ke štědrovečerní večeři udělá lososa.

Nevyužil ani nabídku bývalého spoluhráče z Watfordu Daniela Pudila, aby strávil Vánoce s ním a jeho rodinou jako před rokem. "Bylo by to strašně ve fofru, protože program je hrozně nabitý," dodal.