Věří, že formu z úvodu sezony, kdy ve čtyřech zápasech zaznamenal za Watford tři branky, si přenese i do reprezentace a zabojuje o další pozvánky.

Většinu minulé sezony strávil Vydra na marodce s poraněným kolenem, na jaře se jen rozehrával za rezervu Udine a v létě zamířil na hostování do Watfordu. V něm se mu hned od začátku velmi daří, prosazuje se střelecky a vysloužil si reprezentační pozvánku. "Taky se mi v klubu smáli, že po třech povedených zápasech jedu na nároďák. Také trenér se z legrace ptal, jak je to možný, že jsem byl povolaný, když hraju takovou tužku," uvedl Vydra v pondělním rozhovoru s novináři.

Nové angažmá si nemůže vynachválit. "Hlavně jsem rád, že jsem konečně v klubu, kde mohu hrát. Dlouho jsem kvůli zraněním nehrál, tak jsem teď na hru natěšený," připustil. "Teď už jsem úplně zdravý. Ani nemám žádné problémy v tom směru, že bych se bál soubojů. Kdybych z nich uhýbal, tak bych ve druhé anglické lize ani hrát nemohl. Tam jsou i tak trochu blázni, kteří hrají, jak kdyby chtěli všem zlámat nohy. Je to tam hodně tvrdé."

Z posledního zápasu s Derby County si odnesl velkou odřeninu na holeni pod chrániči. "Hezky do mě soupeř zajel kolíkama. Ale že by to tam brali za faul, to ani náhodou. Normálně se hrálo dál. Oproti Itálii je to velký rozdíl, v Anglii se polehávání na trávníku nevede," dodal.

Nemůže si vynachválit trenéra Zolu a musel zpívat

Přestože je druhá anglická liga tak důrazná, Vydrovi prý styl hry vyhovuje. "Začátek mi vyšel, hlavně aby mi to vydrželo. Jen je problém, když míč lítá vzduchem, protože je tam hodně dvoumetrových chlapů. Po nás ale trenér Zola chce, abychom hráli po zemi, chodili jeden na jednoho a byli drzí," řekl Vydra, jenž si spolupráci s Gianfrankem Zolou nemůže vynachválit. "Je to také útočník, snaží se s námi hrát fotbal. Celkově je to sympaťák, dělá srandičky. Je to dobrý trenér," dodal.

Se Zolou může komunikovat v italštině, kterou má díky angažmá v Udine zažitou. S angličtinou je to trochu horší. "V tom mi pomáhá Dan Pudil, který mluví dobře. Kdybych tam byl sám, bylo by to horší. Teď jsem i bydlel u Dana, po návratu z reprezentace už bych ale měl dostat vlastní byt hned vedle něho," řekl jihlavský odchovanec.

Ve Watfordu si musel také projít vstupním ceremoniálem a podle tamních tradic zazpívat spoluhráčům. "Vybral jsem si Kdyby byl Bavorov. Sklidil jsem potlesk, tak snad to ušlo," řekl s úsměvem.

Rád by si zahrál v reprezentaci s Kadlecem

Premiéry v reprezentaci si velmi váží. "Je to sen každého fotbalisty. Budu si to užívat a snažit se, abych pozvánku dostal i příště. Hrát chce každý, i já doufám, že se na hřiště podívám. Ale jsem tu jako nováček, takže výborné by bylo se dostat i na lavičku. Přeci jen jsem tu hlavně proto, abych sbíral zkušenosti," dodal.

Z reprezentace se zná nejlépe s Václavem Kadlecem, s nímž hrával v mládežnických výběrech. "Bylo by to hezké, kdybychom si spolu zahráli i tady za nároďák. Ale kdyby hráli dva dvacetiletí, tak by to bylo trochu neobvyklé," připustil.

Trenér Michal Bílek Vydrovo nasazení do sestavy na utkání s Dánskem nevyloučil. "Všichni hráči mají šanci. Matěje jsem viděl ve třech zápasech a hrál velmi dobře. Je to přesně ten typ hráče, který pro kraj naší ofenzivy potřebujeme," řekl Bílek.