Do sestavy Viktorie se po zranění vrátil kapitán Roman Hubník, od začátku hrál další rekonvalescent Václav Pilař, nechyběl Tomáš Hořava a za potrestaného Michaela Krmenčíka nastoupil Bakoš.

Viktoria šla do zápasu s jasným cílem: Vyhrát a pokud možno nedostat gól. „Pohárová matematika je jasná. Výsledek bez obdržené branky a s nějakým vstřeleným gólem by pro nás byl pozitivní,“ řekl na středeční tiskové konferenci kouč Viktorie Pavel Vrba.

Plán viktoriánů doma neinkasovat se rozplynul už v osmé minutě. Forvard Larnaky Acorán dorážel do prázdné brány vyraženou střelu Jorgeho. Gólu Kypřanů předcházela ledabylá přihrávka hlavičkou Hubníka Řezníkovi.

Plzeňská obrana byla nejistá a propustná. Tričkovského střelu chytal na brankové čáře Hájek a po půlhodině hry ten samý hráč osamocený ve vápně střílel těsně vedle Hruškovy branky.

Trénink Viktorie Plzeň před utkáním s Larnakou
Naplnit cíl i klubovou kasu. Plzeň chce do Evropské ligy

Plzeňské fotbalisty se snažili probudit domácí fanoušci skandováním: „Kluci bojovat.“

Zaplněná Doosan Arena se brzy na to dočkala. Marek Bakoš splatil důvěru trenéra Pavla Vrby ve 29. minutě, kdy se jeho střela z trestného kopu otřela o pravou tyč Larnaky a zapadla do branky - 1:1.

Klíčovou branku vstřelil sedm minut po Bakošovi navrátilec ze zahraničního angažmá Daniel Kolář. Agilní Pilař si vyměnil balon s Limberským, který poslal centr do vápna a Kolář z otočky prostřelil gólmana Larnaky – 2:1.

Ve druhé půli se hrál zpočátku opatrný fotbal bez šancí na obou stranách. Necelých dvacet minut před koncem zápasu ale záložník Larnaky Laban zahrál ve vápně diletantsky rukou a slovinský sudí Jug nařídil penaltu. Míč si na značku pokutového kopu postavil Bakoš a dělovkou pod břevno zvýšil na 3:1.

Domácí fotbalisté si pak v klidu pohlídali vedení, za což je deset tisíc fanoušků odměnilo mexickými vlnami.

Odveta je na programu ve čtvrtek 24. srpna v Larnace.

Poločas: 2:1. Branky: 29. a 75. Bakoš, 36. Kolář – 8. Acorán. ŽK: Kolář - Truyols, Laban, Mojsov. Diváci: 10 031.

Viktoria: Hruška – Řezník, Hubník, Hájek, Limberský – Hrošovský, Hořava – Zeman (83. Čermák), Kolář, Pilař (63. Kopic) – Bakoš (76. Řezníček).

Larnaka: Juan Pablo – Truyols, Mojsov, Catala, Antoniades (74. Tete) – Murillo – Jorge, Joan Tomás (86. Mytidis), Laban (82. Hevel) – Acorán, Tričkovski.