Arsenal měl utkání velmi dobře rozehrané a po gólech Artery, Sáncheze a Oxlade-Chamberlaina vedle ještě v 60. minutě 3:0. Jenže pak přišel nečekaný kolaps a Anderlecht se stal teprve čtvrtým týmem v historii, který dokázal dohnat tříbrankové manko. Venku se to navíc dosud povedlo jen Liverpoolu v roce 2002 na hřišti Basileje.

"Hodně mě to štve. Ale na druhou stranu musím pochválit Anderlecht. Nesložil zbraně, bojoval až do konce a těžil z toho, že naše obrana podala špatný výkon. Všichni hráči v obraně mě zklamali," kritizoval Wenger na pozápasové tiskové konferenci.

Anderlecht začal ztrátu dohánět gólem Anthonyho Vanden Borreho, který však zřejmě byl v ofsajdu. "Měli jsme trochu smůly, protože ten gól byl z ofsajdu, ale to nic nemění na tom, že naše obrana dnes nebyla dobrá a byli jsme za to potrestáni," dodal kouč Arsenalu.

Postup by Arsenalu uniknout neměl

I přes úterní selhání zůstal Arsenal ve velmi dobré pozici a postup by měl vybojovat, jelikož na druhém místě už za jistě postupujícím Dortmundem má náskok pěti bodů právě na Anderlecht. K postupu by mu tak mělo stačit v posledních dvou zápasech uhrát jediný bod.

Horší už to bude s cílem vyhrát skupinu, jelikož na Dortmund už Arsenal ztrácí pět bodů. "Náš hlavní cíl bylo vyhrát skupinu a tímto výsledkem jsme všechno zahodili. Nemůžeme si dovolit dělat takové chyby. Náš výkon ve druhé půli není hodný hráčů Arsenalu," hřímal kapitán Mikel Arteta.

Kouč Anderlechtu byl pyšný

Za úterní výkon Arsenal zkritizoval i jeho bývalý hráč Paul Merson. "Myslel jsem si, že jsou hráči Arsenalu takticky vyspělejší. Vedou 3:0 a přesto bez zábran útočí. A to není poprvé, tohle se jim stává často. Měli by si uvědomit, že hrají proti reprezentantům svých zemí a ne proti malým dětem," prohlásil Merson.

I trenér Anderlechtu Besnik Hasi má pocit, že za stavu 3:0 hráči Arsenalu soupeře podcenili. "Arsenal si asi myslel, že je hotovo a chtěl bavit své fanoušky, ale my se nevzdáváme. Jsem opravdu pyšný na svůj tým. Hráči ukázali velký charakter," chválil Hasi. "Jsem stále mladý trenér a věřím, že toho mám ještě hodně před sebou, ale tento zápas mi zůstane v paměti navždy," dodal.