Uvedli to zástupci Zenitu na klubovém webu s tím, že nového trenéra oficiálně představí ve čtvrtek.

Villas-Boas, jenž v prosinci skončil na lavičce Tottenhamu, v Petrohradu nahradí Luciana Spallettiho. "Smlouvu podepíšeme a pana Villase-Boase představíme jako hlavního kouče 20. března," píše se na stránkách Petrohradu. V klubu by měl zůstat do konce sezony 2015/16.

Podle ruských médií bude mít Villas-Boas v Zenitu základní plat 8,5 milionu eur za sezonu (233 milionů korun) plus bonusy.

Ve středeční odvetě osmifinále Ligy mistrů s Dortmundem ještě povede tým Sergej Semak, který dočasně převzal tým po Spallettim. V úvodním utkání na domácí půdě Petrohrad prohrál 2:4, takže jeho vyhlídky na postup jsou mizivé.

Villas-Boas skončil předčasně na lavičce Chelsea na jaře 2012, v letní pauze se pak ujal Tottenhamu. Ani v tomto angažmá ale nevydržel dohodnuté tři roky a po sérii špatných výsledků byl vloni v polovině prosince odvolán.

V ruském klubu se Villas-Boas potká se dvěma krajany Dannym a Luisem Netem a také brazilským útočníkem Hulkem, který hrál pod jeho vedením v Portu. Právě hlavní hvězda mužstva měla prý vliv na příchod Villase-Boase.