"Budeme vycházet ze stávajícího kádru. Byli jsme spokojení s tím, jak kabina v minulé sezoně fungovala, jak kluci táhli za jeden provaz, což tady v minulosti chybělo," uvedl Poborský. Dodal však, že by přesto rád mužstvo během přípravy doplnil o dva až tři zkušené hráče.

České Budějovice se například zajímají o Jakuba Horu, který na jihu Čech hostoval v sezoně 2012/2013 z Plzně. Poborský připustil, že také zjišťují, jak to vypadá s jejich odchovancem Jiřím Kladrubským.

Hráč s reprezentačními zkušenostmi, který působil ve Spartě a naposledy hrál ve Slovanu Bratislava, se po nedávné operaci kolena soustředí především na rehabilitaci.

"Situace kolem něj je těžko uchopitelná. Rekonvalescence potrvá několik měsíců, nyní je na rehabilitaci v Itálii. Jakmile se bude ten stav blížit jeho návratu na hřiště, tak nevylučujeme, že s ním budeme jednat. Zájem o takového hráče samozřejmě máme," řekl Poborský.

Do přípravy Jihočechů se zapojil například záložník Radek Buchta, jenž odehrál minulou sezonu ve Znojmě. Dalším testovaným hráčem je brankář Slovácka Tomáš Fryšták. "Chci se o místo v týmu poprat, budu se snažit o to, abych na testech uspěl," řekl Buchta.

Dynamo, které vyhrálo druhou ligu, absolvuje celou přípravu v Českých Budějovicích. V plánu má odehrát osm utkání, tím prvním bude čtvrteční duel s pražskou Spartou.

Plán přípravných zápasů:

26. června: Sparta Praha - Dynamo Č. Budějovice (12:00)
29. června: Admira Wacker - Dynamo Č. Budějovice (18:00)
3. července: Dynamo Č. Budějovice - Senec (11:00)
5. července: turnaj v Nové Včelnici
9. července: Dynamo Č. Budějovice - Zbrojovka Brno (17:00, Kamenice nad Lipou)
13. července: Dynamo Č. Budějovice - Regensburg (18:00)