Neproměnil, naopak třetí slávistický gól přidal Stanislav Tecl a bylo definitivně rozhodnuto. „Tato šance mě mrzí, ale celkově jsme tahali za kratší konec provazu. V zápase jsme si toho vytvořili málo," hlesl třiadvacetiletý rychlonohý křídelník.

Vyčítal jste si šanci po centru ze strany?
Centr šel dobře na placírku, ale byl jsem trochu natočený směrem do strany, odkud balon přiletěl. Neměl jsem dostatečně vytočenou nohu, abych to uklidil na přední tyč. Byla to škoda, mohli jsme snížit na 1:2 a třeba se dostat trochu víc do hry. Za chvíli jsme dostali třetí gól.

Milan Škoda.
Slávistický kanonýr Škoda: Neuvěřitelně se těším na znělku Ligy mistrů

Byl rozhodující moment utkání gól ze standardní situace v 27. minutě?
Určitě. Museli jsme nuceně střídat gólmana, což je ztráta pro náš tým. Vlasta Veselý je taky dobrý brankář, byl nachystaný jít do zápasu. Slavia od první branky nebyla už tak nervózní, uklidnila se a ukázala svou kvalitu. V této sezoně šlapala a šla si za titulem.

Mrzí výrazná prohra o to víc, že šlo o poslední duel v sezoně?
Zklamalo nás to. Dostat čtyři góly v závěrečném utkání, to si nikdo nepřeje. Nejeli jsme to do Prahy jen tak nějak odehrát. Chtěli jsme uhrát dobrý výsledek. Od začátku zápasu jsme si šli za tím, abychom uspěli. Pak se to však zlomilo a Slavia byla na koni po dvou slepených gólech. Zaslouženě vyhrála.

Hrála jako mistr ligy?
Myslím si, že si za tím šla víc než Plzeň. Měla horší začátek. Později se vyměnil trenér, zvedla se a kádr přes zimu ještě zkvalitnila dalšími posilami. Titul vybojovala zaslouženě.

Hrál jste někdy utkání, kdy tým slavil titul?
Bylo to poprvé. Neměl jsem moc chuť po závěrečném hvizdu a výsledku nějak sprintovat do kabiny. Fanoušci naběhli na hřiště, takže jsem se s nimi potkal. Nás si ale moc nevšímali. Především oslavovali. (úsměv)

Slavia zvítězila nad Brnem 4:0 a mohla slavit titul
Slavia přerušila nadvládu Plzně. Titul slaví v Praze

Přesto jste na nějaké dotazy musel odpovídat?
Maximálně mi řekli, že chtějí dres. Odpověděl jsem, ať se nezlobí, že jdu do kabiny.

Namotivovala vás atmosféra na Strahově?
Domácí měli hodně dobrou podporu. Jejich fanoušci byli slyšet, kotel suprový. Jediná škoda pro ně, že se nehrálo v Edenu, kde by byla atmosféra umocněná ještě tím, že tam není atletický ovál jak na Strahově. Tribuny jsou přece jen blíž. Mrzí mě hlavně výsledek, pro nás byl tak krutý.

Jak hodnotíte konečné jedenácté místo v sezoně?
Vyhráli jsme po sobě se Zlínem a Příbramí, čímž jsme se zachránili, ale chtěli jsme v závěru ještě něco urvat s Plzní a Slavií a posunout se v tabulce. S Plzní nám to o kousek nevyšlo, Slavia nás jednoznačně přehrála. Máme konec sezony a už se soustředíme na další, abychom získali víc bodů a předváděli lepší hru.

Už to bude bez Pavla Zavadila a možná bez Jakuba Řezníčka, jehož chce Plzeň…
O Pavlovi jsme věděli delší dobu. O Kubovi se teď začalo mluvit. Pokud odejdou, budou to dvě velké ztráty. Hráči, kteří góly připravují, nebo dávají. Určitě se za ně přivedou náhrady. Věřím, že v přípravě se dobře sehrajeme.

Aleš Čermák.
Fotbalista Čermák měl nehodu. Prý řídil opilý