„Máme alespoň částečnou šanci napravit ten zpackaný podzim a dosáhnout na to, co by se ještě před měsícem zdálo jako sci-fi," hlásí trenér Jindřich Trpišovský.

V domácí lize se Severočeši krčí až na třinácté příčce, leč v Evropě si to můžou odpracovat. Schází „maličkost" vyhrát dnes v podvečer v bouřlivém prostředí v Soluni (tamní stadion s pochmurným názvem Hrobka patří k nejdivočejším široko daleko) a doufat, že v souběžně hraném duelu prohraje Karabach s Fiorentinou.

Je to vůbec reálné? Liberec doma s řeckým klubem prohrál 1:2. „Věříme si na ně. Víme, že musíme vyhrát. To je podle mě lepší, než kdyby nám stačil třeba bod," říká záložník Egon Vůch. „Základní cíl je vyhrát, bez toho je vše zbytečné. Pak se teprve můžeme upínat k něčemu dalšímu," dodal kouč Trpišovský, který tento týden odmítl spekulace o svém odchodu do Sparty.

Kdyby na Letnou odešel, měl by už nyní jistotu účasti v jarních bojích v Evropské lize.

TAKÉ ČTĚTE: Kapitán Slovanu Pokorný: Můžeme dát podzimu menší růžové brýle

Zápas za odměnu

Zraněními decimovaná Sparta na podzim zdařile oprášila prastaré heslo, že je pohárovým týmem. Ve skupině ztratila jen úvodní duel v Southamptonu, pak čtyřikrát vyhrála a nemůže už přijít o první místo. Dnes proti Interu vlastně o nic nejde, protože domácí naději na postup nemají.

„Hráči by to měli mít za odměnu. Budeme z toho vycházet i při skládání základní sestavy. Pořád je to zápas Evropské ligy, pořád je to zápas s velkoklubem, takže chceme uhrát dobrý výsledek a předvést kvalitní výkon," těší se trenérská hvězda posledních týdnů David Holoubek na mýty opředené milánské San Siro.

Evropská liga, díl šestýZdroj: DENÍK

NEPŘEHLÉDNĚTE: Na Spartu čeká Inter jen 5 tisíc diváků. Holek: My San Siro nevyprodám

Hrají o 10 milionů

Plzeň sice na tuzemských trávnících panuje, ale její oprýskaná evropská sláva by už potřebovala nový nátěr.

„Máme ještě jeden zápas a chceme ho vyhrát, abychom měli aspoň tu jednu výhru ve skupině. Chceme zastavit i tu černou šňůru bez vítězství v Evropě, fanoušci si to zaslouží," řekl před duelem s Austrií záložník Martin Zeman.

Mimochodem všechny kluby mají jednu další motivaci finanční. Každému jde o deset milionů.

TAKÉ ČTĚTE: Plzeň motivaci neztrácí. Hubník: Chceme dát lidem dárek k Vánocům