„Potvrdili jsme náš dobrý výkon z Plzně, tam jsme sice branku nedali, ale Zbrojovce jsme jich nasázeli pět, takže paráda," usmíval se po zápase rychlonohý záložník Slovácka.

Probíral jste s trenérem vaše nevyužité šance v Plzni?
Ve středu mně ukázal video, na kterých ty šance byly. Něco jsme si řekli. Trenér radil, že hlavně nájezdy na Bolka jsem měl řešit kličkou, při třetí brance jsem si na to vzpomněl. Byla to úplně stejná situace, vyšlo to, takže super.

Gól jste mohl dát už dřív, proč to nevyšlo?
Před první brankou jsem měl ještě jednu šanci, Jirka Valenta mně balon výborně přistrčil. Byla to akce přes celé hřiště na dva doteky, škoda toho zakončení.

Překvapilo vás, že jste měli ve vápně tolik prostoru?
Byl tam vysoký Košťál a Libor Došek ty souboje zvládal. Šancí bylo opravdu hodně. Myslím, že jsme těch gólů mohli dát ještě víc. Ale na druhou stranu nás podržel Milan Heča, určitě dvě tři branky chytil.

Jak se narodila vaše první ligová trefa?
Trochu se štěstím. Gólman vyrazil míč jenom před sebe, já jsem to trefil podrážkou, ale naštěstí to pod ním prošlo. Hlavně, že jsme zápas zvládli. Brno je namočené v sestupu, bojuje o každý bod, jsem rád, že to tak dopadlo.

Věřil jste, že vaše první ligová branka by mohla přijít právě v derby s Brnem?
Doufal jsem, že dám nějaký gól z ničeho, že se mi balon odrazí od hlavy, nebo nějak tak. Věřím, že v tom budu pokračovat a bude se dařit celému mužstvu. Vzadu budeme hrát na nulu a v útoku dávat góly.

Co vám blesklo hlavou při těch vašich brankách?
Při druhém gólu mi kluci říkal, že jsem jeden mohl použít už v Plzni, ale dobrý (smích). V kabině jsme si pořádně zařvali, takže, paráda.

Kolik jste dal v kariéře hattricků?
Žádný. To byl první. První góly v české lize a první hattrick. Ve slovenské lize jsem dal maximálně dva. Jednou jsem dal v poháru Havířovu čtyři branky, ale to už je dávno.

Po třetím gólu toho měl plné kecky

Do zápasu s Brnem jste nedal žádný gól, neupletl jste si na sebe bič?
V každém zápase jsem měl minimálně dvě šance, v Plzni pět a gól žádný, s Brnem také pět a dal tři góly, snad jsem tu střeleckou smůlu už protrhl.

Už vám spoluhráči naznačili, že si máte za hattrick připravit peněženku?
Něco už v kabině padlo, ani nevím, kolik to bude. Momentálně je mně to jedno, mám radost, že jsme derby zvládli a body zůstaly doma.

Vyhráli jste 5:0, vy jste dal hattrick, byl to váš nejlepší zápas v kariéře?
Nevím. Doufám, že ty důležitější a nejlepší zápasy ještě přijdou.

V posledních dvaceti minutách to vypadalo, že toho máte plné zuby…
Věřil jsem, že ještě přidám třetí branku. Po tom gólu jsem měl strašnou radost, ale je pravda, že jsem toho měl plné kecky. Brno bylo nebezpečné, chodilo se do brejků, museli jsme si dávat pořád pozor, i za stavu dva nula pořád kousali. Po třetí brance už se zápas jenom dohrával.

Už jste zažil v kariéře podobně vysokou výhru?
Ještě ne, zažil jsem vysokou prohru. To bylo ještě v dresu Břeclavi, prohráli jsme v Uničově 2:13.

Prožíval jste i to, že Slovácko neporazilo Brno doma více než deset let?
Osobně jsem na to vůbec nemyslel. Kluci se o tom v kabině sice bavili, ale v hlavách jsme to moc neměli. Chtěli jsme dát góly, bojovat a zvládnout ten zápas. Myslím si, že herně i výsledkově se nám to povedlo.